طرح رجیستری گوشی در سال 1385 برای اولین بار مطرح و اجرا شد که البته با مشکلاتی همراه بود و منجر به متوقف شدن این طرح در سال 86 شد. این طرح پس از گذشت 10 سال و برای بار دوم در سال 96 اجرا شد. فاز اول طرح رجیستری گوشی با شناسهدار کردن گوشیهای آیفون اجرا شد و در مراحل بعدی برای برندهای موتورولا، هواوی، نوکیا، سونی، تکنو و در نهایت سامسونگ نیز انجام شد.

هدف از طرح رجیستری گوشی
هدف از اجرای طرح رجیستری و شناسهدار کردن گوشیهای همراه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی آنها است که در حقیقت از واردات بدون پرداخت حقوق گمرکی این کالا جلوگیری میکند. پس از اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل، گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد ایران میشوند پس از 30 روز دیگر خدمات اپراتورهای تلفن همراه را دریافت نمیکنند و از دسترس خارج میشوند.
با اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، وقتی گوشی موبایل به یکی از شبکههای اپراتور داخلی متصل میشود بلافاصله ارزیابی شده و در صورتی که مشخصات آن در لیست گوشیهایی که از گمرک وارد شدهاند نباشد، دستگاه پس از 30 روز از دسترس خارج شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
در طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، گوشی به نام فردی که خرید کرده ثبت و با سیم کارت آن فرد فعال میشود. به همین دلیل است که پس از اجرایی شدن این طرح آمار سرقت گوشیهای تلفن همراه به شدت با کاهش رو به رو شد.
با اجرای طرح رجیستری گوشی، بسیاری از افراد نگران این بودند که آیا اگر گوشی آنها به صورت غیر قانونی وارد شده باشد، غیرفعال خواهد شد؟ خیر، این قانون برای گوشیهای جدید اجرا شده و شامل گوشیهایی که قبل از آن فعال شده بودند نمیشود.
پیامدهای منفی و مثبت طرح رجیستری گوشی موبایل
هر طرحی مزایا و معایب خودش را دارد و طرح رجیستری گوشی هم دارای نکات مثبت و منفی است که به آنها اشاره خواهیم کرد:
پیامدهای منفی رجیستری گوشی تلفن همراه
اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل منافع و معایبی داشت. از مهمترین پیامدهای منفی اجرایی شدن این طرح میتوان به کاهش عرضه در مقابل تقاضا اشاره کرد. با جلوگیری از ورود گوشیهای قاچاق تعداد گوشیهای وارد شده به کشور کمتر شد درحالی که میزان تقاضا تغییری نکرد.
این کاهش عرضه سبب بالارفتن قیمت گوشیهای تلفن همراه شد. به علاوه این که رجیستر کردن تلفن همراه خود دارای هزینه اضافی بود.
پیامدهای مثبت رجیستری گوشی تلفن همراه:
مزیت طرح رجیستری گوشی درآمدی است که دولت از واردات قانونی گوشیهای تلفن همراه از طریق گمرک کسب میکند. همچنین این طرح از واردات کالای بیکیفیت و تقلبی و برندهای ناشناخته جلوگیری کرد و باعث شد گوشیها با کیفیت بالایی وارد بازار ایران شوند.
منظور از رجیستری گوشی مسافرتی چیست؟
اگر سفر خارج از کشور داشته باشید و تصمیم به خرید و وارد کردن گوشی تلفن همراه به ایران داشته باشید، حتما باید گوشی مورد نظر را رجیستر کنید.
البته اگر کسی برای یک سفر و دوره کوتاه مدت به ایران بیاید و قرار نباشد که گوشی آن فرد برای همیشه در ایران مورد استفاده قرار گیرد، لازم نیست گوشی خود را رجیستر کند. در حقیقت گوشی این فرد تا 30 روز در ایران قابل استفاده است.
حال سوالی که مطرح میشود این است که هزینه رجیستر گوشی تلفن همراه چقدر است؟
از کجا مطمئن شویم که گوشی خریداری شده رجیستر شده است؟
اگر گوشی به صورت قانونی وارد شده باشد، شماره شناسه بینالمللی آن در بانک اطلاعات گمرک ثبت میشود (برای مطالعه مقاله شناسه کالا کلیک کنید) و شما میتوانید از طریق شمارهگیری کد 30008887 استعلام بگیرید و از قاچاقی نبودن گوشی و رجیستری درست آن مطمئن شوید.
شناسه 15 رقمی گوشی را به شماره 30008887 پیامک کنید و از طریق واحد تجارت فرامرزی تائیدیه ثبت آن به شما پیامک میشود.
هزینه گمرک برای رجیستر گوشی مسافرتی چقدر است؟
پس از واردات گوشی، برای فروش و استفاده از آن باید حتما هزینههای گمرکی آن را پرداخت کرده باشید و در مقابل آن رسید دریافت کنید. در واقع فقط با داشتن این رسید است که میتوانید گوشی وارد شده را رجیستر کنید.
هزینه گمرک گوشی مسافرتی برابر با 16 درصد از ارزش اصلی گوشی است. این 16 درصد شامل موارد زیر است:
- 4 درصد حق گمرک
- 2 درصد حق بازرگانی
- 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
- 1 درصد عوارض هلال احمر
یعنی اگر شما اقدام به واردات یک گوشی هوشمند کنید که هزینه خرید آن گوشی 10 میلیون تومان باشد، هزینه گمرک آن 1 میلیون و 600 هزار تومان است.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص گوشی موبایل
تعرفه برای ثبت سفارش تلفن همراه کد 85171210 و تبلتهایی که قابلیت نصب سیم کارت دارند تحت تعرفه 84713040 و 84713090 هستند. تعرفه گمرکی برای لپ تاپ نیز در دریف 8471 طبقه بندی میشود که ردیف فرعی آن با توجه به مشخصات و نوع لپ تاپ مشخص میشود.
چگونه هزینه گمرک گوشی تلفن همراه را پرداخت کنیم؟
برای پرداخت هزینه گمرک به 2 شیوه میتوان عمل کرد، اول اینکه پس از وارد کردن گوشی به داخل ایران به یکی از دفاتر گمرک مراجعه کنید و با معرفی گوشی خود و پرداخت هزینه با توجه به مدل گوشی از گمرک بخواهید تا آن را ثبت کند.
گمرک در مقابل به شما رسید گمرکی ارائه میکند که مشابه عکس زیر است و با داشتن آن میتوانید گوشی خود را رجیستر کنید.

روش دوم برای پرداخت به صورت آنلاین است. اگر نتوانستید به صورت حضوری به دفاتر گمرک مراجعه کنید میتوانید با مراجعه به سایت، هزینه گمرک را پرداخت کنید.
بعد از پرداخت هزینه گمرک گوشی مسافرتی چه کنیم؟
پس از پرداخت هزینه گمرک نوبت به رجیستر کردن آن میرسد. به سایت سامانه همتا مراجعه کنید و با توجه به روشهای مختلفی که در سایت همتا شرح داده شده گوشی خود را رجیستر کنید. دقت کنید که گوشی را با همان سیم کارتی که میخواهید از آن استفاده کنید رجیستر کنید.
فرایند رجیستر به صورت رایگان و بدون صرف هزینه انجام میشود. متاسفانه دیده شده است که افرادی سودجو و کلاهبردار از کم بودن اطلاعات دیگران سو استفاده کرده و برای ثبت گوشی در سامانه همتا و رجیستری آن هزینه دریافت میکنند که بسیار امر نادرستی است.
در صورت عدم پرداخت هزینه گمرک گوشی و رجیستر نکردن آن چه میشود؟
اکنون اگر شخصی گوشی را وارد کرده باشد و نسبت به پرداخت هزینه گمرک و انجام فرایند رجیستری آن اقدامی نکرده باشد چه اتفاقی میافتد؟
سازمان گمرک حدودا 30 روز به فرد مهلت میدهد که هزینه گمرک را پرداخت کند و گوشی را رجیستر کند. اگر در این بازه زمانی اقدامات گفته شده را انجام دهد، بدون هیچ مشکلی میتواند از دستگاه استفاده کند.
اما چنانچه در این زمان هزینه گمرک گوشی مسافرتی را پرداخت نکنید و در سایت همتا گوشی را رجیستر نکنید، سرویس دهی اپراتورها به تلفن همراه شما قطع میشود. برای رفع این مشکل باید به دفاتر گمرک مراجعه کنید.
با کمک کارشناسان مربوطه و با پرداخت هزینه گمرکی مشکل شما رفع خواهد شد. اما ممکن است نیاز به صرف وقت زیادی داشته باشد.
مراحل واردات گوشی تلفن همراه
به منظور واردات گوشی موبایل باید مراحل خاص خودش را انجام دهید. واردات موبایل شامل مراحل زیر است:
ثبت نام برای واردات گوشی موبایل
شرکتهای وارد کننده موبایل برای واردات گوشیهایی که به تازگی به بازار معرفی و عرضه شدهاند باید اقدامات متفاوتی انجام دهند. آنها ابتدا باید از طریق کارشناسان ثبت سفارش خود اقدام به معرفی گوشی موبایل مذکور نمایند. برای این کار لازم است که واردکننده در سامانه جامع ترخیص تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات ثبت نام کند و به پیگیری مراحل بپردازد.
شرکت در مرحله «سارتست»
پس از ثبت نام در این سامانه، اگر گوشی وارداتی برای اولین بار است که به ایران وارد میشود، باید ابتدا تست شود و باید یک دستگاه از گوشی موبایل مذکور به گمرک و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تحویل داده شود.
این گوشی مورد تست قرار میگیرد که به آن «سارتست» گویند. در این مرحله اگر واردکننده استانداردی از هر کدام از 5 شرکت مهم تست دنیا مانند شرکت توف آلمان یا ایامسی کره جنوبی داشته باشد میتواند این استاندارد را به همراه گوشی موبایل تحویل دهد تا استاندارد آن با تست فنی موبایل مطابقت داده شود.
اما اگر این استانداردها را نداشته باشد پس از تحویل گوشی، آزمایشات 10 روز کاری به طول میانجامد تا نتیجه را انتقال دهند. اگر نتیجه مثبت بود، گوشی استانداردهای لازم را داراست و مجوز ترخیص موبایل از گمرک صادر میشود.
پس از سارتست و تائید استاندارد، گوشی وارد شده به لیست کالاهای مجاز گمرک اضافه میشود و دیگر هیچ گاه نیاز به تست این گوشی برای رجیستری نیست. البته گوشی تست شده برگردانده نمیشود. قبلا گوشیهایی که برای تست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تحویل داده میشد پس از انجام آزمایشات به واردکننده بازگردانده میشد اما اخیرا این اتفاق نمیافتد.

یکبار تست برای یک مدل کافی است
چون هر مدل گوشی یک بار نیاز به تست دارد و اگر تست مثبت بود دیگر نیاز به تکرار آن نیست، وارد کنندگان قبل از وارد کردن هر نوع گوشی موبایل میتوانند به وبسایت سازمان استاندارد مراجعه کرده و از تست شدن انواع گوشی اطمینان حاصل کنند.
قیمت گذاری گوشی موبایل وارداتی
گوشیهایی که برای نخستین بار به کشور وارد میشوند نیازمند داشتن مجوز استاندارد برای مشخص کردن قیمت آنها هستند. چنانچه این مجوز را نداشته باشند قیمت گذاری نخواهند شد.
نکاتی در مورد واردات گوشی تلفن همراه
واردات موبایل از دبی
طبق آمارهای رسمی در سال گذشته حدود یک میلیون و نهصد سی و شش هزار دستگاه گوشی به صورت قانونی از مرزهای بین المللی وارد ایران شده است که عمده واردات از کشورهای چین و امارات متحده عربی بوده است.
برای واردات گوشی موبایل میتوانید به طور شخصی عمل کنید، به کشور امارات متحده عربی بروید و با یک تامین کننده وارد مذاکره شوید و درصورت توافق با قیمت مناسب واردات گوشی موبایل را انجام دهید. در امارات متحده عربی شرکتهای ایرانی بسیاری هستند که میتوانند در پیداکردن تامین کننده به شما کمک کنند.
برای واردات گوشی از چین شما نیاز به یک مترجم زبان چینی دارید. اما در شهری مانند دبی به دلیل نزدیک بودن به ایران و وجود شرکتهای بازرگانی بسیاری که بیشتر آنها در زمینه واردات گوشی فعالیت میکنند، واردات موبایل از دبی به نسبت واردات از چین برای ما ایرانیها سادهتر است. البته حاشیه سود واردات این کالا از چین به مراتب بالاتراست.
پس از پیداکردن یک تامین کننده مناسب باید شرایط لازم برای ترخیص کالا از گمرک را داشته باشید؛ که نیازمند داشتن کارت بازرگانی است. واردات گوشی علاوه بر داشتن حاشیه سود بالا، سختیها و دشواریهایی نیز دارد. اگر به قوانین و مقررات تجارت بین الملل آشنایی ندارید میتوانید از مشاوران ما در شرکت بازرگانی جی تی جی کمک بگیرید. اما روش دیگر این است که صفر تا صد واردات گوشی را به شرکتهای بازرگانی واگذار کنید به هر حال این کار با کمترین سختی همراه است.
نویسنده: عظیمه کریمی
طرح رجیستری گوشی در سال 1385 برای اولین بار مطرح و اجرا شد که البته با مشکلاتی همراه بود و منجر به متوقف شدن این طرح در سال 86 شد. این طرح پس از گذشت 10 سال و برای بار دوم در سال 96 اجرا شد. فاز اول طرح رجیستری گوشی با شناسهدار کردن گوشیهای آیفون اجرا شد و در مراحل بعدی برای برندهای موتورولا، هواوی، نوکیا، سونی، تکنو و در نهایت سامسونگ نیز انجام شد.

هدف از طرح رجیستری گوشی
هدف از اجرای طرح رجیستری و شناسهدار کردن گوشیهای همراه، مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی آنها است که در حقیقت از واردات بدون پرداخت حقوق گمرکی این کالا جلوگیری میکند. پس از اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل، گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد ایران میشوند پس از 30 روز دیگر خدمات اپراتورهای تلفن همراه را دریافت نمیکنند و از دسترس خارج میشوند.
با اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، وقتی گوشی موبایل به یکی از شبکههای اپراتور داخلی متصل میشود بلافاصله ارزیابی شده و در صورتی که مشخصات آن در لیست گوشیهایی که از گمرک وارد شدهاند نباشد، دستگاه پس از 30 روز از دسترس خارج شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
در طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، گوشی به نام فردی که خرید کرده ثبت و با سیم کارت آن فرد فعال میشود. به همین دلیل است که پس از اجرایی شدن این طرح آمار سرقت گوشیهای تلفن همراه به شدت با کاهش رو به رو شد.
با اجرای طرح رجیستری گوشی، بسیاری از افراد نگران این بودند که آیا اگر گوشی آنها به صورت غیر قانونی وارد شده باشد، غیرفعال خواهد شد؟ خیر، این قانون برای گوشیهای جدید اجرا شده و شامل گوشیهایی که قبل از آن فعال شده بودند نمیشود.
پیامدهای منفی و مثبت طرح رجیستری گوشی موبایل
هر طرحی مزایا و معایب خودش را دارد و طرح رجیستری گوشی هم دارای نکات مثبت و منفی است که به آنها اشاره خواهیم کرد:
پیامدهای منفی رجیستری گوشی تلفن همراه
اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل منافع و معایبی داشت. از مهمترین پیامدهای منفی اجرایی شدن این طرح میتوان به کاهش عرضه در مقابل تقاضا اشاره کرد. با جلوگیری از ورود گوشیهای قاچاق تعداد گوشیهای وارد شده به کشور کمتر شد درحالی که میزان تقاضا تغییری نکرد.
این کاهش عرضه سبب بالارفتن قیمت گوشیهای تلفن همراه شد. به علاوه این که رجیستر کردن تلفن همراه خود دارای هزینه اضافی بود.
پیامدهای مثبت رجیستری گوشی تلفن همراه:
مزیت طرح رجیستری گوشی درآمدی است که دولت از واردات قانونی گوشیهای تلفن همراه از طریق گمرک کسب میکند. همچنین این طرح از واردات کالای بیکیفیت و تقلبی و برندهای ناشناخته جلوگیری کرد و باعث شد گوشیها با کیفیت بالایی وارد بازار ایران شوند.
منظور از رجیستری گوشی مسافرتی چیست؟
اگر سفر خارج از کشور داشته باشید و تصمیم به خرید و وارد کردن گوشی تلفن همراه به ایران داشته باشید، حتما باید گوشی مورد نظر را رجیستر کنید.
البته اگر کسی برای یک سفر و دوره کوتاه مدت به ایران بیاید و قرار نباشد که گوشی آن فرد برای همیشه در ایران مورد استفاده قرار گیرد، لازم نیست گوشی خود را رجیستر کند. در حقیقت گوشی این فرد تا 30 روز در ایران قابل استفاده است.
حال سوالی که مطرح میشود این است که هزینه رجیستر گوشی تلفن همراه چقدر است؟
از کجا مطمئن شویم که گوشی خریداری شده رجیستر شده است؟
اگر گوشی به صورت قانونی وارد شده باشد، شماره شناسه بینالمللی آن در بانک اطلاعات گمرک ثبت میشود (برای مطالعه مقاله شناسه کالا کلیک کنید) و شما میتوانید از طریق شمارهگیری کد 30008887 استعلام بگیرید و از قاچاقی نبودن گوشی و رجیستری درست آن مطمئن شوید.
شناسه 15 رقمی گوشی را به شماره 30008887 پیامک کنید و از طریق واحد تجارت فرامرزی تائیدیه ثبت آن به شما پیامک میشود.
هزینه گمرک برای رجیستر گوشی مسافرتی چقدر است؟
پس از واردات گوشی، برای فروش و استفاده از آن باید حتما هزینههای گمرکی آن را پرداخت کرده باشید و در مقابل آن رسید دریافت کنید. در واقع فقط با داشتن این رسید است که میتوانید گوشی وارد شده را رجیستر کنید.
هزینه گمرک گوشی مسافرتی برابر با 16 درصد از ارزش اصلی گوشی است. این 16 درصد شامل موارد زیر است:
- 4 درصد حق گمرک
- 2 درصد حق بازرگانی
- 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
- 1 درصد عوارض هلال احمر
یعنی اگر شما اقدام به واردات یک گوشی هوشمند کنید که هزینه خرید آن گوشی 10 میلیون تومان باشد، هزینه گمرک آن 1 میلیون و 600 هزار تومان است.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص گوشی موبایل
تعرفه برای ثبت سفارش تلفن همراه کد 85171210 و تبلتهایی که قابلیت نصب سیم کارت دارند تحت تعرفه 84713040 و 84713090 هستند. تعرفه گمرکی برای لپ تاپ نیز در دریف 8471 طبقه بندی میشود که ردیف فرعی آن با توجه به مشخصات و نوع لپ تاپ مشخص میشود.
چگونه هزینه گمرک گوشی تلفن همراه را پرداخت کنیم؟
برای پرداخت هزینه گمرک به 2 شیوه میتوان عمل کرد، اول اینکه پس از وارد کردن گوشی به داخل ایران به یکی از دفاتر گمرک مراجعه کنید و با معرفی گوشی خود و پرداخت هزینه با توجه به مدل گوشی از گمرک بخواهید تا آن را ثبت کند.
گمرک در مقابل به شما رسید گمرکی ارائه میکند که مشابه عکس زیر است و با داشتن آن میتوانید گوشی خود را رجیستر کنید.

روش دوم برای پرداخت به صورت آنلاین است. اگر نتوانستید به صورت حضوری به دفاتر گمرک مراجعه کنید میتوانید با مراجعه به سایت، هزینه گمرک را پرداخت کنید.
بعد از پرداخت هزینه گمرک گوشی مسافرتی چه کنیم؟
پس از پرداخت هزینه گمرک نوبت به رجیستر کردن آن میرسد. به سایت سامانه همتا مراجعه کنید و با توجه به روشهای مختلفی که در سایت همتا شرح داده شده گوشی خود را رجیستر کنید. دقت کنید که گوشی را با همان سیم کارتی که میخواهید از آن استفاده کنید رجیستر کنید.
فرایند رجیستر به صورت رایگان و بدون صرف هزینه انجام میشود. متاسفانه دیده شده است که افرادی سودجو و کلاهبردار از کم بودن اطلاعات دیگران سو استفاده کرده و برای ثبت گوشی در سامانه همتا و رجیستری آن هزینه دریافت میکنند که بسیار امر نادرستی است.
در صورت عدم پرداخت هزینه گمرک گوشی و رجیستر نکردن آن چه میشود؟
اکنون اگر شخصی گوشی را وارد کرده باشد و نسبت به پرداخت هزینه گمرک و انجام فرایند رجیستری آن اقدامی نکرده باشد چه اتفاقی میافتد؟
سازمان گمرک حدودا 30 روز به فرد مهلت میدهد که هزینه گمرک را پرداخت کند و گوشی را رجیستر کند. اگر در این بازه زمانی اقدامات گفته شده را انجام دهد، بدون هیچ مشکلی میتواند از دستگاه استفاده کند.
اما چنانچه در این زمان هزینه گمرک گوشی مسافرتی را پرداخت نکنید و در سایت همتا گوشی را رجیستر نکنید، سرویس دهی اپراتورها به تلفن همراه شما قطع میشود. برای رفع این مشکل باید به دفاتر گمرک مراجعه کنید.
با کمک کارشناسان مربوطه و با پرداخت هزینه گمرکی مشکل شما رفع خواهد شد. اما ممکن است نیاز به صرف وقت زیادی داشته باشد.
مراحل واردات گوشی تلفن همراه
به منظور واردات گوشی موبایل باید مراحل خاص خودش را انجام دهید. واردات موبایل شامل مراحل زیر است:
ثبت نام برای واردات گوشی موبایل
شرکتهای وارد کننده موبایل برای واردات گوشیهایی که به تازگی به بازار معرفی و عرضه شدهاند باید اقدامات متفاوتی انجام دهند. آنها ابتدا باید از طریق کارشناسان ثبت سفارش خود اقدام به معرفی گوشی موبایل مذکور نمایند. برای این کار لازم است که واردکننده در سامانه جامع ترخیص تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات ثبت نام کند و به پیگیری مراحل بپردازد.
شرکت در مرحله «سارتست»
پس از ثبت نام در این سامانه، اگر گوشی وارداتی برای اولین بار است که به ایران وارد میشود، باید ابتدا تست شود و باید یک دستگاه از گوشی موبایل مذکور به گمرک و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تحویل داده شود.
این گوشی مورد تست قرار میگیرد که به آن «سارتست» گویند. در این مرحله اگر واردکننده استانداردی از هر کدام از 5 شرکت مهم تست دنیا مانند شرکت توف آلمان یا ایامسی کره جنوبی داشته باشد میتواند این استاندارد را به همراه گوشی موبایل تحویل دهد تا استاندارد آن با تست فنی موبایل مطابقت داده شود.
اما اگر این استانداردها را نداشته باشد پس از تحویل گوشی، آزمایشات 10 روز کاری به طول میانجامد تا نتیجه را انتقال دهند. اگر نتیجه مثبت بود، گوشی استانداردهای لازم را داراست و مجوز ترخیص موبایل از گمرک صادر میشود.
پس از سارتست و تائید استاندارد، گوشی وارد شده به لیست کالاهای مجاز گمرک اضافه میشود و دیگر هیچ گاه نیاز به تست این گوشی برای رجیستری نیست. البته گوشی تست شده برگردانده نمیشود. قبلا گوشیهایی که برای تست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تحویل داده میشد پس از انجام آزمایشات به واردکننده بازگردانده میشد اما اخیرا این اتفاق نمیافتد.

یکبار تست برای یک مدل کافی است
چون هر مدل گوشی یک بار نیاز به تست دارد و اگر تست مثبت بود دیگر نیاز به تکرار آن نیست، وارد کنندگان قبل از وارد کردن هر نوع گوشی موبایل میتوانند به وبسایت سازمان استاندارد مراجعه کرده و از تست شدن انواع گوشی اطمینان حاصل کنند.
قیمت گذاری گوشی موبایل وارداتی
گوشیهایی که برای نخستین بار به کشور وارد میشوند نیازمند داشتن مجوز استاندارد برای مشخص کردن قیمت آنها هستند. چنانچه این مجوز را نداشته باشند قیمت گذاری نخواهند شد.
نکاتی در مورد واردات گوشی تلفن همراه
واردات موبایل از دبی
طبق آمارهای رسمی در سال گذشته حدود یک میلیون و نهصد سی و شش هزار دستگاه گوشی به صورت قانونی از مرزهای بین المللی وارد ایران شده است که عمده واردات از کشورهای چین و امارات متحده عربی بوده است.
برای واردات گوشی موبایل میتوانید به طور شخصی عمل کنید، به کشور امارات متحده عربی بروید و با یک تامین کننده وارد مذاکره شوید و درصورت توافق با قیمت مناسب واردات گوشی موبایل را انجام دهید. در امارات متحده عربی شرکتهای ایرانی بسیاری هستند که میتوانند در پیداکردن تامین کننده به شما کمک کنند.
برای واردات گوشی از چین شما نیاز به یک مترجم زبان چینی دارید. اما در شهری مانند دبی به دلیل نزدیک بودن به ایران و وجود شرکتهای بازرگانی بسیاری که بیشتر آنها در زمینه واردات گوشی فعالیت میکنند، واردات موبایل از دبی به نسبت واردات از چین برای ما ایرانیها سادهتر است. البته حاشیه سود واردات این کالا از چین به مراتب بالاتراست.
پس از پیداکردن یک تامین کننده مناسب باید شرایط لازم برای ترخیص کالا از گمرک را داشته باشید؛ که نیازمند داشتن کارت بازرگانی است. واردات گوشی علاوه بر داشتن حاشیه سود بالا، سختیها و دشواریهایی نیز دارد. اگر به قوانین و مقررات تجارت بین الملل آشنایی ندارید میتوانید از مشاوران ما در شرکت بازرگانی جی تی جی کمک بگیرید. اما روش دیگر این است که صفر تا صد واردات گوشی را به شرکتهای بازرگانی واگذار کنید به هر حال این کار با کمترین سختی همراه است.
نویسنده: عظیمه کریمی