تهران، فرشته، خیابان مریم غربی ساختمان کوئین سنتر طبقه اول واحد 106

اخذ کارت بازرگانی و کارت مرزنشینی

برای افزایش رفاه مرزنشینان، مجوز اخذ کارت بازرگانی مرزنشینان صادر شده است. صدور کارت مرزنشینی باعث شده از ورود کالای قاچاق تا حد زیادی جلوگیری شود و همچنین منبع درآمدی برای این افراد در مناطق محروم کشور به وجود آورده است. جهت دریافت خدمات مرز نشینی، باید به سامانه مرزنشینی مراجعه کرده و با انجام مراحل مربوطه در سامانه ثبت نام کارت مرزنشینان، اقدام به ثبت نام کنید.  

عناوین مقاله:

کارت بازرگانی

 

مرزنشینان با داشتن ارتباط نزدیک‌تر با دیگر کشورها امکان مبادله کالای بیشتری دارند و با دریافت کارت بازرگانی، امکان قانونی برای آن‌ها فراهم می‌شود.

کارت بازرگانی مجوزی است که بازرگانان، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می­‌توانند با داشتن آن، در عرصه تجارت بین­‌الملل فعالیت داشته و اقدام به صادرات کالا و واردات کالا کنند. بنابراین طبق قوانین گمرکی ایران، اخذ کارت بازرگانی برای واردات و صادرات کالا از اهمیت ویژه‌­ای برخوردار است.

مزایای بسیار تجارت، باعث شده است افراد زیادی بخواهند به آن وارد شوند. اخذ کارت بازرگانی، نیازمند شرایط و مدارک خاصی است که افراد واجد شرایط می‌توانند آن را دریافت کنند.

برای تمامی مراحل تجارت از ثبت سفارش و ترخیص، و همچنین صادرات کالاهای مجاز به کارت بازرگانی نیاز است. بنابراین همه بازرگانان حق ورود و صدور کالا را ندارند و فقط بازرگانانی که دارای این کارت هستند مجاز به ورود و صدور کالا هستند.

در حال حاضر نهاد صادرکننده این کارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت است. کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی وجود دارد که به جز موارد جزئی که مربوط به کالاهای خاص است، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما مراحل اخذ کارت بازرگانی حقوقی کمی پیچیده‌­تر و سخت‌تر خواهد بود. برای ثبت نام در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند اینجا کلیک کنید.

 

کارت بازرگانی مرزنشینان

قانون صادرات و واردات، کارت بازرگانی را مجوزی می‌داند که دارنده آن می‌تواند به تجارت خارجی بپردازد. کارت بازرگانی مرزنشینان یا کارت مرزنشینی نیز همین کاربرد را دارد ولی با شرایط دیگر. کارت مرزنشینی برای افرادی که در مناطق مرزی سکونت دارند، صادر می‌شود. کارت مرزنشینان دارای اعتبار یک ساله است و با انقضای مدت آن، امکان تمدید این کارت وجود دارد. برای تمدید کارت بازرگانی مرزنشینی باید علاوه بر داشتن شرایط لازم، مدارک مورد نیاز را هم ارائه دهید.

این کارت شامل خدماتی است که سازمان صنعت، معدن و تجارت برای مرزنشینان کشور در نظر گرفته است.

کالاها توسط تجار وارد کشور و در بازارچه‌های مرزی انبار می‌شوند. مرزنشینان با داشتن کارت‌های الکترونیکی به بازارچه‌ها رجوع می‌کنند و کالاها را تهیه کرده و آن‌ها را در فروشگاه‌های اطراف می‌فروشند و از سود بازرگانی آن بهره‌مند می‌شوند.

کارت مرزنشینان، کارت پیله وری نام دارد که مشابه کارت بازرگانی است. در قسمتی از این مقاله درباره کارت بازرگانی مرزنشینان توضیح می‌دهیم، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

مزایای کارت مرزنشینان

افرادی که کارت مرزنشینی دارند، می‌توانند به ازای هر نفر، کالا وارد کشور کنند. هدف از صدور کارت مرزنشینان کمک به اشتغال ‌زایی برای مرزنشینان کشور است.

کارت مرزنشینان در کدام استان‌های کشور ارائه می‌شود؟

طبق اعلام مراکز پیشخوان دولت، مرزنشینان عزیز در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، گیلان و مازندران می‌توانند نسبت به دریافت کارت مرزنشینان اقدام نمایند.

شرایط لازم برای اخذ کارت بازرگانی مرز نشینان

افراد ساکن در مناطق مرزى کشور در صورتی که سه سال به طور پیوسته در این مناطق سکونت داشته باشند، با داشتن اهلیت قانونی برای خرید و فروش کالا مى‌توانند، کارت پیله‌ورى به نام خود دریافت کنند و به مبادلات مرزی طبق آیین ‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات اقدام نمایند.

به همین دلیل باید در صورت واجد شرایط بودن، در سامانه اخذ کارت بازرگانی ثبت نام کرده و در صورت تایید کارشناس، سایر مراحل دریافت کارت مرزنشینان را طی کنند.

شرایط دریافت کارت پیله وری برای مرزنشینان

مرزنشینان عزیز جهت دریافت کارت پیله وری باید شرایط زیر را دارا باشند:

* عدم اشتغال و رابطه استخدامی با دستگاه‌های دولتی

* سکونت در بخش‌های مرزی استان

* داشتن حداقل 21 سال تمام

* مدارک اخذ کارت بازرگانی مرز نشینان

* برخورداری از شرایط لازم طبق ماده 91 آیین‌ نامه اجرای قانون مقررات صادرات و واردات

* داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت

* نداشتن محکومیت موثر کیفری

مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی مرزنشینان

داشتن مدارک زیر به منظور دریافت کارت مرز نشینان، الزامی است:

* کپى شناسنامه

* تقاضا نامه (متقاضی)

* کپی کارت ملی

* تکمیل فرم تعهد

* گواهى عدم سو پیشینه

* چهار قطعه عکس سه در چهار و یک برگ پوشه

* کپى کارت پایان خدمت

* گواهى عدم اعتیاد

* تکمیل فرم ضمانت

* گواهی سه سال سکونت (استشهاد محلی) یا سند ملکی

کارت مرزنشینی

شرایط فعال سازی، تمدید و یا تعویض کارت‌های الکترونیک مرزنشینان

به منظور تمدید و تعویض کارت مرز نشینان به موارد زیر دقت کنید:

* باید سرپرستان خانوار (دارندگان کارت الکترونیک) با همراه داشتن کارت الکترونیک مرز نشینان به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایند.

* در صورتی که انقضای کارت الکترونیک مرزنشینی آن‌ها تمام نشده باشد و مشخصات صاحب کارت قبلا به عنوان‌ مرزنشین شامل مبادلات مرزی در سامانه جامع تجارت تایید شده باشد، کارت او به روز رسانی و ثبت نام‌ مجدد خواهد شد.

* در صورتی که شخص دارای کارت مرز نشینی، اعتبار کارت او گذشته باشد، باید ابتدا تاریخ اعتبار کارت خود را تمدید کند و بعد از آن جهت به روز رسانی کارت اقدام‌ نماید و این احتمال وجود دارد که فرد دارای کارت مرز نشینی، مشمول مبادلات مرزنشینی نباشد و در این سامانه ثبت نام مجدد او انجام نپذیرد.

همچنین این فرد فقط از مزایای مرزنشینان و تعاونی مرزنشینان در قالب سهمیه ارزی سالیانه که به مرز نشینان تعلق خواهد گرفت می‌تواند استفاده کند؛ ولی افرادی که لیست آن‌ها تحت عنوان اقامت سه ساله در روستا و جزء مناطق شامل طرح‌ است ثبت نام آن‌ها انجام خواهد شد.

سامانه فعال سازی کارت مرزنشینان

برخی از مرزنشینان از دریافت کارت مرزنشینی جامانده‌اند. هموطنان عزیز جهت فعال سازی کارت مرزنشینان سیستان و بلوچستان، فعال سازی کارت مرزنشینان خوزستان و دیگر استان‌های مرزی باید به سامانه فعال سازی کارت مرزنشینان «marz.taarco.ir» جهت اخذ کارت مرز نشینی و انجام مبادلات مرزی مراجعه کنند. تقاضای کارت مرز نشینی برای نخستین بار، نیازمند راستی آزمایی هویت مرزنشینان است، بنابراین مرزنشنیان باید به بخشداری مراجعه کنند و سپس اقدام به ثبت نام کنند.

پیگیری کارت مرز نشینی

اگر شما هم برای اخذ کارت مرز نشینی ثبت نام کرده‌اید و هنوز کارت مرزنشینی خود را دریافت نکرده‌اید، می‌توانید با ورود به سایت مرزنشینان به آدرس marz.taarco.ir و با ارائه کد ملی وضعیت صدور کارت مرزنشینی خود را بررسی کنید.

 

نحوه واریز پول به کارت مرزنشینان

همانطور که می‌دانید کارت مرزنشینان امکان خرید و انتقال کالا از بازارچه‌های مرزی را برای مرزنشینان فراهم می‌کند. این کار موجب اشتغال زایی و فراهم آوردن زمینه کسب درآمدی خوب برای مرزنشینان عزیز می‌شود. شما می‌توانید پس از دریافت کارت مرز نشینی و واریز پول به کارت نسبت به خرید اقدام نمایید. جالب است بدانید سود حاصل از فروش سوخت به کشورهای همسایه از طریق کارت مرزنشینی به همه مرز نشینان پرداخت می‎‌شود. این مبلغ به صورت دوره‌ای و زیر نظر سایت هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت بازرگانی جی تی جی تماس بگیرید.

 

مبادلات مرزی

دارندگان كارت پيله ‌وری می‌توانند كالاهایی را كه صادرات آن‌ها مجاز و يا با صادرات آن‌ها موافقت شده است را با رعايت مقررات مربوط، به كشور يا كشورهای مقابل محل سكونت خود صادر كنند، در مقابل كالاهای صادر شده، كالاهای مجاز يا مجاز مشروط مورد نياز خود را با كسب مجوزهای مربوطه در جداول مقررات صادرات و واردات از كشورهای مذكور وارد و ترخيص کنند.

دفترچه‌هاى اعضای تعاونى مرز نشينان

اين دفترچه به موجب آیين‌نامه اجرائى قانون مقررات صادرات و واردات صادر شده و شخصی که این دفترچه را داشته باشد، مجاز است طبق آیين ‌نامه اجرائى و با رعايت مقررات اقدام به مبادلات مرزى نمايند.

اين دفترچه فقط توسط متقاضى که مشخصات او در آن ذکر شده است و يا توسط شرکت تعاونى مرز نشينان که متقاضى در آن عضو است، قابل استفاده است و تحت هیچ شرايطى قابل انتقال و واگذارى نیست.

دلایل عدم امکان درخواست تمدید کارت الکترونیک مرز نشینان

در بررسی کد ملی سرپرست موارد زیر در سایت به عنوان خطا به کاربر نمایش داده خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه خطا باید جهت ارائه سرویس به مرزنشین و اقدام متناسب با نوع خطا هماهنگی توسط دفتر پیشخوان صورت گیرد.

1.مهلت تراکنش تمام شده است لطفا وارد سیستم شوید:

با توجه به محدودیت زمانی جهت انجام تراکنش در صورتی که ظرف مدت 10 دقیقه کاربر فعالیتی در سامانه نداشته باشد، جهت استفاده از سیستم باید مجددا از طریق لینک موجود در سامانه پیشخوان وارد سامانه یکپارچه مدیریت مرز نشینان ایران شد.

  1. مجوز استفاده از سرویس را ندارید:

 در صورتی که دفتر پیشخوان به هر دلیلی امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک به مرزنشینان را نداشته باشد این پیغام نمایش داده می‌شود.

  1. امکان انجام تراکنش به دلیل غیرفعال بودن دفتر وجود ندارد:

در صورت غیر فعال بودن دفتر پیشخوان امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان از طریق دفتر پیشخوان به مرز نشینان وجود نخواهد داشت.

  1. اعتبار دفتر جهت انجام سرویس کافی نیست:

 با توجه به هزینه تعیین شده برای تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان، جهت ارائه سرویس دفتر پیشخوان باید اعتبار کافی جهت انجام سرویس را داشته باشد.

  1. به دلیل بروز خطا در سرویس پیشخوان امکان انجام تراکنش وجود ندارد.:

درصورت بروز خطا در ارتباط سیستمی سامانه پیشخوان و سامانه یکپارچه مدیریت مرز نشینان ایران امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان وجود نخواهد داشت.

 

نکات اخذ کارت بازرگانی

  • کارت بازرگانی به هر دو صورت حقیقی و حقوقی قابلیت دریافت دارد.
  • هر شخص بیش از یک کارت بازرگانی (حقوقی یا حقیقی) نمی‌­تواند داشته باشد.

درآمد مشمول مالیات، تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود و داشتن کارت بازرگانی به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی‌گردد.

مزایای داشتن کارت بازرگانی

  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی
  • واردات از مناطق آزاد
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز

مدت زمان تمدید کارت بازرگانی

مطابق با قوانین فعلی، این کارت به مدت یک سال پس از زمان صدور آن اعتبار دارد؛ که با ارائه مدارک لازم می‌­توان آن را تمدید کرد. تمدید این کارت برای نوبت اول و دوم، به مدت یک سال برای هر مرتبه است. پس از سه دوره یک ساله­، تمدید کارت با مدت اعتبار دو یا سه سال است و بعد از پایان 9 سال، تمدید با مدت زمان حداکثر 5 سال امکان‌پذیر خواهد بود.

نکاتی در مورد تمدید کارت بازرگانی

هنگام تمدید کارت، اگر کارت بازرگانی حقیقی باشد نیاز به گذراندن کلاس‌­های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست. همچنین اگر کارت حقوقی بوده و مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد، همچنان نیاز به طی کردن کلاس و شرکت در آزمون نیست. هنگامی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد. تمدید اعتبار کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است که در ادامه به آن­ها می‌­پردازیم.

ممنوعیت افراد برای دریافت کارت بازرگانی

افرادی که نمی‌­توانند این کارت را دریافت کنند به شرح زیر هستند:

  • افرادی که به دلیل ارتکاب جرم، از مراجع قضایی از تمام یا پاره­ای از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند.
  • ورشکستگانی که امور آن‌ها تسویه نشده باشد، ورشکستگان به تقصیر و تقلب.
  • افرادی که به فساد اخلاق و سواستفاده، مشهور باشند.

موارد معافیت از کارت بازرگانی

  • شرکت‌های تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی شاغل در شناورها
  • پیله وران
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور (داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی الزامیست)
  • کالاهایی که ورود و صدور آن‌ها، به تشخیص گمرک برای فروش نیست
  • کالاهای مسافرتی
  • کالاهای هدیه و سوغات که از طرف پست وارد می‌­گردد

شرایط دریافت کارت بازرگانی

بازرگانان بعد از دریافت تایید عضویت در اتاق بازرگانی محل زندگی خود، می‌توانند موسسه خود را در یک دفتر ثبت تجارتی، به ثبت برسانند. کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیر عامل  شرکت صادر می­‌شود.

انواع کارت بازرگانی

با توجه به کاربردهای متفاوت این کارت به 5 دسته تقسیم می­‌شود:

کارت بازرگانی تجاری

اکثر کارت­‌های بازرگانی تجاری هستند. از آن­ها برای ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات و واردات کالا استفاده می‌شود.

کارت بازرگانی خدماتی

معمولا برای افرادی صادر می­‌شود که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی دارند.

کارت بازرگانی موردی

فقط برای یک بار ترخیص کالا صادر می­‌شود (حقیقی و حقوقی).

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

برای افراد حقوقی صادر می­‌شود که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی هستند.

کارت بازرگانی شرکت‌های تعاونی

مخصوص شرکت‌­های تعاونی است و از اتاق­‌های تعاون دریافت می­‌شود.

 

به منظور جلوگیری از هرگونه مشکل توصیه می­‌شود پیش از اقدام به اخذ کارت بازرگانی و کارت مرز نشینان، از مراجع معتبر اطلاعات لازم را کسب کنید و یا از مشاوران و کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید. برای کسب اطلاع بیشتر درباره امور بازرگانی، با کارشناسان ما در GTG تماس بگیرید.

 

نویسنده: حمید قاسمی

برای افزایش رفاه مرزنشینان، مجوز اخذ کارت بازرگانی مرزنشینان صادر شده است. صدور کارت مرزنشینی باعث شده از ورود کالای قاچاق تا حد زیادی جلوگیری شود و همچنین منبع درآمدی برای این افراد در مناطق محروم کشور به وجود آورده است. جهت دریافت خدمات مرز نشینی، باید به سامانه مرزنشینی مراجعه کرده و با انجام مراحل مربوطه در سامانه ثبت نام کارت مرزنشینان، اقدام به ثبت نام کنید.  

عناوین مقاله:

کارت بازرگانی

 

مرزنشینان با داشتن ارتباط نزدیک‌تر با دیگر کشورها امکان مبادله کالای بیشتری دارند و با دریافت کارت بازرگانی، امکان قانونی برای آن‌ها فراهم می‌شود.

کارت بازرگانی مجوزی است که بازرگانان، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می­‌توانند با داشتن آن، در عرصه تجارت بین­‌الملل فعالیت داشته و اقدام به صادرات کالا و واردات کالا کنند. بنابراین طبق قوانین گمرکی ایران، اخذ کارت بازرگانی برای واردات و صادرات کالا از اهمیت ویژه‌­ای برخوردار است.

مزایای بسیار تجارت، باعث شده است افراد زیادی بخواهند به آن وارد شوند. اخذ کارت بازرگانی، نیازمند شرایط و مدارک خاصی است که افراد واجد شرایط می‌توانند آن را دریافت کنند.

برای تمامی مراحل تجارت از ثبت سفارش و ترخیص، و همچنین صادرات کالاهای مجاز به کارت بازرگانی نیاز است. بنابراین همه بازرگانان حق ورود و صدور کالا را ندارند و فقط بازرگانانی که دارای این کارت هستند مجاز به ورود و صدور کالا هستند.

در حال حاضر نهاد صادرکننده این کارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت است. کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی وجود دارد که به جز موارد جزئی که مربوط به کالاهای خاص است، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما مراحل اخذ کارت بازرگانی حقوقی کمی پیچیده‌­تر و سخت‌تر خواهد بود. برای ثبت نام در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند اینجا کلیک کنید.

 

کارت بازرگانی مرزنشینان

قانون صادرات و واردات، کارت بازرگانی را مجوزی می‌داند که دارنده آن می‌تواند به تجارت خارجی بپردازد. کارت بازرگانی مرزنشینان یا کارت مرزنشینی نیز همین کاربرد را دارد ولی با شرایط دیگر. کارت مرزنشینی برای افرادی که در مناطق مرزی سکونت دارند، صادر می‌شود. کارت مرزنشینان دارای اعتبار یک ساله است و با انقضای مدت آن، امکان تمدید این کارت وجود دارد. برای تمدید کارت بازرگانی مرزنشینی باید علاوه بر داشتن شرایط لازم، مدارک مورد نیاز را هم ارائه دهید.

این کارت شامل خدماتی است که سازمان صنعت، معدن و تجارت برای مرزنشینان کشور در نظر گرفته است.

کالاها توسط تجار وارد کشور و در بازارچه‌های مرزی انبار می‌شوند. مرزنشینان با داشتن کارت‌های الکترونیکی به بازارچه‌ها رجوع می‌کنند و کالاها را تهیه کرده و آن‌ها را در فروشگاه‌های اطراف می‌فروشند و از سود بازرگانی آن بهره‌مند می‌شوند.

کارت مرزنشینان، کارت پیله وری نام دارد که مشابه کارت بازرگانی است. در قسمتی از این مقاله درباره کارت بازرگانی مرزنشینان توضیح می‌دهیم، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

مزایای کارت مرزنشینان

افرادی که کارت مرزنشینی دارند، می‌توانند به ازای هر نفر، کالا وارد کشور کنند. هدف از صدور کارت مرزنشینان کمک به اشتغال ‌زایی برای مرزنشینان کشور است.

کارت مرزنشینان در کدام استان‌های کشور ارائه می‌شود؟

طبق اعلام مراکز پیشخوان دولت، مرزنشینان عزیز در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، گیلان و مازندران می‌توانند نسبت به دریافت کارت مرزنشینان اقدام نمایند.

شرایط لازم برای اخذ کارت بازرگانی مرز نشینان

افراد ساکن در مناطق مرزى کشور در صورتی که سه سال به طور پیوسته در این مناطق سکونت داشته باشند، با داشتن اهلیت قانونی برای خرید و فروش کالا مى‌توانند، کارت پیله‌ورى به نام خود دریافت کنند و به مبادلات مرزی طبق آیین ‌نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات اقدام نمایند.

به همین دلیل باید در صورت واجد شرایط بودن، در سامانه اخذ کارت بازرگانی ثبت نام کرده و در صورت تایید کارشناس، سایر مراحل دریافت کارت مرزنشینان را طی کنند.

شرایط دریافت کارت پیله وری برای مرزنشینان

مرزنشینان عزیز جهت دریافت کارت پیله وری باید شرایط زیر را دارا باشند:

* عدم اشتغال و رابطه استخدامی با دستگاه‌های دولتی

* سکونت در بخش‌های مرزی استان

* داشتن حداقل 21 سال تمام

* مدارک اخذ کارت بازرگانی مرز نشینان

* برخورداری از شرایط لازم طبق ماده 91 آیین‌ نامه اجرای قانون مقررات صادرات و واردات

* داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت

* نداشتن محکومیت موثر کیفری

مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی مرزنشینان

داشتن مدارک زیر به منظور دریافت کارت مرز نشینان، الزامی است:

* کپى شناسنامه

* تقاضا نامه (متقاضی)

* کپی کارت ملی

* تکمیل فرم تعهد

* گواهى عدم سو پیشینه

* چهار قطعه عکس سه در چهار و یک برگ پوشه

* کپى کارت پایان خدمت

* گواهى عدم اعتیاد

* تکمیل فرم ضمانت

* گواهی سه سال سکونت (استشهاد محلی) یا سند ملکی

کارت مرزنشینی

شرایط فعال سازی، تمدید و یا تعویض کارت‌های الکترونیک مرزنشینان

به منظور تمدید و تعویض کارت مرز نشینان به موارد زیر دقت کنید:

* باید سرپرستان خانوار (دارندگان کارت الکترونیک) با همراه داشتن کارت الکترونیک مرز نشینان به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایند.

* در صورتی که انقضای کارت الکترونیک مرزنشینی آن‌ها تمام نشده باشد و مشخصات صاحب کارت قبلا به عنوان‌ مرزنشین شامل مبادلات مرزی در سامانه جامع تجارت تایید شده باشد، کارت او به روز رسانی و ثبت نام‌ مجدد خواهد شد.

* در صورتی که شخص دارای کارت مرز نشینی، اعتبار کارت او گذشته باشد، باید ابتدا تاریخ اعتبار کارت خود را تمدید کند و بعد از آن جهت به روز رسانی کارت اقدام‌ نماید و این احتمال وجود دارد که فرد دارای کارت مرز نشینی، مشمول مبادلات مرزنشینی نباشد و در این سامانه ثبت نام مجدد او انجام نپذیرد.

همچنین این فرد فقط از مزایای مرزنشینان و تعاونی مرزنشینان در قالب سهمیه ارزی سالیانه که به مرز نشینان تعلق خواهد گرفت می‌تواند استفاده کند؛ ولی افرادی که لیست آن‌ها تحت عنوان اقامت سه ساله در روستا و جزء مناطق شامل طرح‌ است ثبت نام آن‌ها انجام خواهد شد.

سامانه فعال سازی کارت مرزنشینان

برخی از مرزنشینان از دریافت کارت مرزنشینی جامانده‌اند. هموطنان عزیز جهت فعال سازی کارت مرزنشینان سیستان و بلوچستان، فعال سازی کارت مرزنشینان خوزستان و دیگر استان‌های مرزی باید به سامانه فعال سازی کارت مرزنشینان «marz.taarco.ir» جهت اخذ کارت مرز نشینی و انجام مبادلات مرزی مراجعه کنند. تقاضای کارت مرز نشینی برای نخستین بار، نیازمند راستی آزمایی هویت مرزنشینان است، بنابراین مرزنشنیان باید به بخشداری مراجعه کنند و سپس اقدام به ثبت نام کنند.

پیگیری کارت مرز نشینی

اگر شما هم برای اخذ کارت مرز نشینی ثبت نام کرده‌اید و هنوز کارت مرزنشینی خود را دریافت نکرده‌اید، می‌توانید با ورود به سایت مرزنشینان به آدرس marz.taarco.ir و با ارائه کد ملی وضعیت صدور کارت مرزنشینی خود را بررسی کنید.

 

نحوه واریز پول به کارت مرزنشینان

همانطور که می‌دانید کارت مرزنشینان امکان خرید و انتقال کالا از بازارچه‌های مرزی را برای مرزنشینان فراهم می‌کند. این کار موجب اشتغال زایی و فراهم آوردن زمینه کسب درآمدی خوب برای مرزنشینان عزیز می‌شود. شما می‌توانید پس از دریافت کارت مرز نشینی و واریز پول به کارت نسبت به خرید اقدام نمایید. جالب است بدانید سود حاصل از فروش سوخت به کشورهای همسایه از طریق کارت مرزنشینی به همه مرز نشینان پرداخت می‎‌شود. این مبلغ به صورت دوره‌ای و زیر نظر سایت هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت بازرگانی جی تی جی تماس بگیرید.

 

مبادلات مرزی

دارندگان كارت پيله ‌وری می‌توانند كالاهایی را كه صادرات آن‌ها مجاز و يا با صادرات آن‌ها موافقت شده است را با رعايت مقررات مربوط، به كشور يا كشورهای مقابل محل سكونت خود صادر كنند، در مقابل كالاهای صادر شده، كالاهای مجاز يا مجاز مشروط مورد نياز خود را با كسب مجوزهای مربوطه در جداول مقررات صادرات و واردات از كشورهای مذكور وارد و ترخيص کنند.

دفترچه‌هاى اعضای تعاونى مرز نشينان

اين دفترچه به موجب آیين‌نامه اجرائى قانون مقررات صادرات و واردات صادر شده و شخصی که این دفترچه را داشته باشد، مجاز است طبق آیين ‌نامه اجرائى و با رعايت مقررات اقدام به مبادلات مرزى نمايند.

اين دفترچه فقط توسط متقاضى که مشخصات او در آن ذکر شده است و يا توسط شرکت تعاونى مرز نشينان که متقاضى در آن عضو است، قابل استفاده است و تحت هیچ شرايطى قابل انتقال و واگذارى نیست.

دلایل عدم امکان درخواست تمدید کارت الکترونیک مرز نشینان

در بررسی کد ملی سرپرست موارد زیر در سایت به عنوان خطا به کاربر نمایش داده خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه خطا باید جهت ارائه سرویس به مرزنشین و اقدام متناسب با نوع خطا هماهنگی توسط دفتر پیشخوان صورت گیرد.

1.مهلت تراکنش تمام شده است لطفا وارد سیستم شوید:

با توجه به محدودیت زمانی جهت انجام تراکنش در صورتی که ظرف مدت 10 دقیقه کاربر فعالیتی در سامانه نداشته باشد، جهت استفاده از سیستم باید مجددا از طریق لینک موجود در سامانه پیشخوان وارد سامانه یکپارچه مدیریت مرز نشینان ایران شد.

  1. مجوز استفاده از سرویس را ندارید:

 در صورتی که دفتر پیشخوان به هر دلیلی امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک به مرزنشینان را نداشته باشد این پیغام نمایش داده می‌شود.

  1. امکان انجام تراکنش به دلیل غیرفعال بودن دفتر وجود ندارد:

در صورت غیر فعال بودن دفتر پیشخوان امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان از طریق دفتر پیشخوان به مرز نشینان وجود نخواهد داشت.

  1. اعتبار دفتر جهت انجام سرویس کافی نیست:

 با توجه به هزینه تعیین شده برای تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان، جهت ارائه سرویس دفتر پیشخوان باید اعتبار کافی جهت انجام سرویس را داشته باشد.

  1. به دلیل بروز خطا در سرویس پیشخوان امکان انجام تراکنش وجود ندارد.:

درصورت بروز خطا در ارتباط سیستمی سامانه پیشخوان و سامانه یکپارچه مدیریت مرز نشینان ایران امکان ارائه سرویس تمدید کارت الکترونیک مرزنشینان وجود نخواهد داشت.

 

نکات اخذ کارت بازرگانی

  • کارت بازرگانی به هر دو صورت حقیقی و حقوقی قابلیت دریافت دارد.
  • هر شخص بیش از یک کارت بازرگانی (حقوقی یا حقیقی) نمی‌­تواند داشته باشد.

درآمد مشمول مالیات، تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود و داشتن کارت بازرگانی به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی‌گردد.

مزایای داشتن کارت بازرگانی

  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی
  • واردات از مناطق آزاد
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز

مدت زمان تمدید کارت بازرگانی

مطابق با قوانین فعلی، این کارت به مدت یک سال پس از زمان صدور آن اعتبار دارد؛ که با ارائه مدارک لازم می‌­توان آن را تمدید کرد. تمدید این کارت برای نوبت اول و دوم، به مدت یک سال برای هر مرتبه است. پس از سه دوره یک ساله­، تمدید کارت با مدت اعتبار دو یا سه سال است و بعد از پایان 9 سال، تمدید با مدت زمان حداکثر 5 سال امکان‌پذیر خواهد بود.

نکاتی در مورد تمدید کارت بازرگانی

هنگام تمدید کارت، اگر کارت بازرگانی حقیقی باشد نیاز به گذراندن کلاس‌­های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست. همچنین اگر کارت حقوقی بوده و مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد، همچنان نیاز به طی کردن کلاس و شرکت در آزمون نیست. هنگامی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد. تمدید اعتبار کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است که در ادامه به آن­ها می‌­پردازیم.

ممنوعیت افراد برای دریافت کارت بازرگانی

افرادی که نمی‌­توانند این کارت را دریافت کنند به شرح زیر هستند:

  • افرادی که به دلیل ارتکاب جرم، از مراجع قضایی از تمام یا پاره­ای از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند.
  • ورشکستگانی که امور آن‌ها تسویه نشده باشد، ورشکستگان به تقصیر و تقلب.
  • افرادی که به فساد اخلاق و سواستفاده، مشهور باشند.

موارد معافیت از کارت بازرگانی

  • شرکت‌های تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی شاغل در شناورها
  • پیله وران
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور (داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی الزامیست)
  • کالاهایی که ورود و صدور آن‌ها، به تشخیص گمرک برای فروش نیست
  • کالاهای مسافرتی
  • کالاهای هدیه و سوغات که از طرف پست وارد می‌­گردد

شرایط دریافت کارت بازرگانی

بازرگانان بعد از دریافت تایید عضویت در اتاق بازرگانی محل زندگی خود، می‌توانند موسسه خود را در یک دفتر ثبت تجارتی، به ثبت برسانند. کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیر عامل  شرکت صادر می­‌شود.

انواع کارت بازرگانی

با توجه به کاربردهای متفاوت این کارت به 5 دسته تقسیم می­‌شود:

کارت بازرگانی تجاری

اکثر کارت­‌های بازرگانی تجاری هستند. از آن­ها برای ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات و واردات کالا استفاده می‌شود.

کارت بازرگانی خدماتی

معمولا برای افرادی صادر می­‌شود که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی دارند.

کارت بازرگانی موردی

فقط برای یک بار ترخیص کالا صادر می­‌شود (حقیقی و حقوقی).

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

برای افراد حقوقی صادر می­‌شود که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی هستند.

کارت بازرگانی شرکت‌های تعاونی

مخصوص شرکت‌­های تعاونی است و از اتاق­‌های تعاون دریافت می­‌شود.

 

به منظور جلوگیری از هرگونه مشکل توصیه می­‌شود پیش از اقدام به اخذ کارت بازرگانی و کارت مرز نشینان، از مراجع معتبر اطلاعات لازم را کسب کنید و یا از مشاوران و کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید. برای کسب اطلاع بیشتر درباره امور بازرگانی، با کارشناسان ما در GTG تماس بگیرید.

 

نویسنده: حمید قاسمی

Comments (13)

عبداله معروفی

باسلام خسته نباشید آیا نقده در آذربایجانغربی جز مناطق مرزنشین محسوب میشوند یا نه ؟

سلام من تازه برای کارت مرزنیشینان ثبت نام کردم چند وقت طول میکشه کارت صادر بشه.

سامانه‌ کی‌ باز‌ حواهد‌ شد؟

سید حسن حسینی حاجی بکنده

با سلام آیا در سامانه کسی که در سال ۹۱ یا ۹۲ جهت ثبت نام کارت مرزنشینان اقدام کرده چطور میتواند پیگیری کند که در ان سال که ثبت نام کرده چه شماره تلفنی را ثبت کرده وآیا الان میتواند برای تمدید و صدور کارت در سامانه اقدام کند ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

سلام من ثبت نام نکردم کیی میشه ثبت نام کرد

سلام.وقتتون بخیر
من کارگزار گمرک هستم. آیا میتوانم کارت بازرگانی دریافت کنم؟

سهراب عسگری

اگر رابطه استخدامی با یکی از قوای سه گانه داشته باشید نمی توانید کارت بازرگانی دریافت کنید

برای دریافت کارت بازرگانی هم مشاوره میدهید؟

سهراب عسگری

بله با متخصصان ما در جی تی جی تماس بگیرید : https://gtg.ir/contact-page/

یه جایی خوندم که برای افراد تازه کار در تجارت تا 6 ماه نیازی به داشتن کارت بازرگانی نیست.درسته این حرف؟

سهراب عسگری

صادرکنندگانی که تازه کار هستند می توانند با کارت بازرگانی موقت اقدام به صادرات کالا کنند. این کارت برای یک دوره 4 ماهه توسط وزارت صمت صادر می‌شود

برای تجارت حتما باید کارت بازرگانی داشته باشیم؟

سهراب عسگری

بله. استفاده از کارت بازرگانی افراد دیگر ممنوع هست.

یک نظر بگذارید

مشاوره رایگان