تهران، فرشته، خیابان مریم غربی ساختمان کوئین سنتر طبقه اول واحد 106

تحقیق بازار صادراتی عمان

کشور عمان با نظام پادشاهی، روابط سیاسی دوستانه‌ای با ایران دارد. صادرات به این کشور از ریسک کمتری نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر برخوردار است؛ اما پیش از صادرات کالا به عمان نباید از تحقیق بازار صادراتی در عمان غافل شد. نتیجه تحقیق بازار صادراتی در کشور عمان بیانگر کاهش تجارت این کشور با سایر کشورها در سال ۲۰۲۰ است. اگر به دنبال کالا با پتانسیل بالای صادراتی به عمان و یا خواستار مشاهده نتایج بازاریابی صادراتی در عمان هستید، این مقاله را از دست ندهید.

تحقیق بازار صادراتی عمان

اقتصاد عمان در یک نگاه

پادشاهی نسبتا کوچک عمان یکی از کم جمعیت ترین کشورهای عربی است. سلطان قابوس بن سعید السعید که از سال 1970 تا زمان مرگش در ژانویه 2020 سلطنت کرد، جای خود را به پسر عموی خود هیثم بن طارق السعید داده است. طبق آمار جهانی امتیاز اقتصادی عمان معادل 64.6 است. این مقدار اقتصاد عمان را در رتبه 71 آزادترین اقتصاد جهان قرار می‌دهد. عمان در بین 14 کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در رتبه هفتم قرار دارد و امتیاز کلی آن بالاتر از میانگین منطقه‌ای و جهانی است.

اقتصاد عمان در سال 2020 همانند سال 1996 در رده نسبتا آزاد قرار دارد. آزادی اقتصادی بیشتر به دولت کمک می‌کند تا اقتصاد را از وابستگی به نفت رها کند. برای دستیابی به این هدف، دولت عمان باید هزینه‌های خود را به شدت کاهش دهد و تلاش متمرکزی برای کاهش بدهی انجام دهد. این موضوع به معنای امکان سرمایه‌ گذاری‌های بزرگ و سودآور بخش خصوصی داخلی و خارجی خواهد بود.

طبق آمار رسمی بانک جهانی، اقتصاد عمان در سال 2020 در بحبوحه ضعف قیمت نفت و شیوع بیماری COVID-19 به شدت تضعیف شده است. کسری‌های مالی و خارجی به دلیل قیمت‌های پایین نفت و گاز طولانی ‌مدت و افزایش بدهی‌های عمومی و خارجی اقتصاد عمان را تحت فشار قرار داده است. این موارد نیاز به سرمایه‌‎گذاری خارجی در این کشور را افزایش داده است.

داده‌های اولیه صادر شده توسط مقامات عمان به سازمان بانک جهانی نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی ملی (GDP) عمان در سه ماهه اول / سال 2020، 3.9 درصد و فعالیت‌های غیرنفتی بیش از 6 درصد کاهش یافته است. اقتصاد غیرنفتی نیز در بحبوحه محدودیت‌های جاری با فشار قابل ‌توجهی مواجه است و بخش‌های گردشگری و هتل‌داری که در طول سال‌های اخیر درآمد بسیار خوبی را برای کشور عمان به ارمغان آورده بودند، بیشترین آسیب‌ها را متحمل شده‌اند. اما با سیر نزولی بیماری کرونا و در صورت تسهیل شرایط، پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی عمان به تدریج در سال‌های 2021-2022 به‌طور متوسط به 4 درصد افزایش یابد و این به معنای اهمیت سرمایه‌گذاری در این کشور است.  

دهمین دوره‌ی برنامه توسعه 5 ساله عمان

هدف برنامه پنج ساله توسعه دهم کشور عمان، تحقق کاهش نرخ کسری بودجه به 1.7 درصد و 65 میلیون مازاد در بازه زمانی سال‌های 2021 تا 2025 است که این طرح به FDP معروف است.

مطابق این طرح عمان در تلاش است موارد زیر را محقق نماید:

* ترویج توسعه پایدار انسانی

* تحریک فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌های خصوصی داخلی و خارجی

* گسترش پایگاه تنوع اقتصاد

* توسعه محیط اقتصادی

* دستیابی به پایداری مالی

* دستیابی به توسعه متوازن استانداردها و حفظ تنوع اقتصادی در بخش‌های مختلف

پیش بینی می شود که FDP دهم به‌طور میانگین 27000 فرصت شغلی سالانه در طول دوره برنامه ایجاد کند. همچنین پیش بینی می‌شود که کاهش تدریجی کسری بودجه تا سال 2024 به 1.7 درصد و تا سال 2025 به 65 میلیون OMR مازاد برسد.

هدف نهایی عمان تا سال 2040 افزایش 10 درصدی تولید ناخالص داخلی اقتصادی است. این امر تعداد مهاجران ساکن در عمان را بسیار افزایش خواهد داد.

طبق تحلیل‌های انجام شده، بیش از 5 میلیون نفر در سال‌های آینده به عمان مهاجرت خواهند کرد. این افزایش جمعیت نیازمند توسعه و گسترش فعالیت‌های تجاری است.

نتایج تحقیق بازار صادراتی در عمان 

کشور عمان در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۷ میلیون دلار واردات داشته است. باتوجه به سال‌های گذشته که میزان واردات آن‌ها ۳۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹، و همچنین ۲۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ است، حجم صادرات به این کشور کاهش چشم گیری داشته است.

بازرگانان و تجار کشور عمان علاقه­مند به حضور در کشور تولید کننده هستند و پس از رویت کالا اقدام به تجارت با کشور مبدا صادراتی می‌کنند. این امر که سفرهای بازرگانان و تجار آن‌ها به دلیل پندمیک کرونا به بسیاری از کشورها لغو گردیده است، می‌تواند یکی از دلایلی باشد که میزان صادرات به عمان را کاهش داده است.

منع عبور و مرور و بسته بودن فرودگاه‌های عمان باعث گردید تجار عمانی قادر به رفت و آمد به دیگر کشورها نباشند و به دنبال آن حجم صادرات به عمان با کاهش بسیاری مواجه شود.

در جدول زیر می‌توانید میزان واردات کالای عمان در سال‌های گذشته را مشاهده کنید.

74
همچنین جدول زیر میزان صادرات ایران به عمان را نشان می‌دهد:
75
در جدول بالا می‌توانید مشاهده کنید که ایران بخش کوچکی از بازار عمان را در اختیار دارد. اما با انجام تحقیق بازار صادراتی در عمان و استفاده از پتانسیل‌های صادراتی کشورمان می‌توان این میزان را به مقدار قابل توجهی افزایش داد.

دلایل پیشنهاد کشور عمان به عنوان مقصد صادراتی 

از سه دیدگاه متفاوت می‌توانیم از عمان به عنوان یک پایگاه استراتژیک جهت صادرات مجدد کالا نام ببریم. در ادامه مقاله به این سه دیدگاه می‌پردازیم:

دیدگاه اول:

بازرگانان و تجار ایرانی می‌توانند از طریق عمان به بازار کشورهایی که رابطه سیاسی خوبی با ما ندارند، اما بازارهای مصرف بسیار خوبی برای کالاهای ایرانی هستند، دست یابند.

دیدگاه دوم:

بازرگانان و تجار ایرانی می‌توانند از طریق کشور عمان، به بازار کشور یمن و کشورهای آفریقایی که کشورهایی مصرف کننده محسوب می‌شوند، دست یابند و با ایجاد بازاری جدید در این کشورها، به صادرات کالا اقدام کنند.

جمعیت ۲۸ میلیونی کشور یمن، برای کالاهای ایرانی یک بازار مناسب محسوب می‌شود؛ هم اکنون نیازهای کشور یمن، از طریق مرز عمان و بندر صلاله به این کشور وارد می‌شود.

از طرف دیگر به دلیل وضعیت اقتصادی کشورهای آفریقایی، این کشورها اقدام به خریدهای مدت دار می‌کنند. عمان یک رابطه تاریخی تجاری با کشورهای آفریقایی دارد که می‌توان از تجار عمانی در این خصوص استفاده کرد. بنابراین عمان به عنوان یک پایگاه مهم جهت صادرات مجدد کالاهای ایرانی به این کشورها، نقش کلیدی ایفا می‌کند.

دیدگاه سوم:

قرارداد تجارت آزاد یا همان FTA توسط عمان با چهار کشور اروپایی، آمریکا، سنگاپور و 16 کشور عربی آفریقایی انجام شده است. به موجب این قرارداد، کالا با گواهی مبدا عمان می‌تواند با تعرفه گمرکی صفر به این کشورها صادر شود.

با توجه به تعرفه گمرکی بالای بسیاری از این کشورها، ما می‌توانیم کالاهای خود را در صورت ایجاد ۳۰ درصد ارزش افزوده در مناطق آزاد عمان، به کالاهای عمانی تغییر داده و پس از دریافت گواهی مبدا عمان، به این کشورها کالا صادر کنیم.

سرمایه گذاری در عمان:

کشور عمان به‌عنوان یکی از مهمترین کشورهای حوزه خلیج فارس به یک مقصد قابل توجه برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی در تجارت تبدیل شده است؛ به‌طوریکه بسیاری از کارشناسان، مسقط را مهمترین رقیب آینده دبی می‌دانند.

اقتصاد عمان با مرکزیت مسقط، به‌طور قابل‌توجهی در مسیر پیشرفت و توسعه قرار دارد و خود را به ‌سرعت مابین اقتصادهای در حال رشد کشورهای عربی قرار داده است.

با توجه به وضعیت مناسب اقتصاد عمان و روند توسعه صعودی آن، سرمایه ‌گذاری در این کشور از گستردگی بالایی برخوردار است. در این قسمت قصد داریم مهمترین فرصت‌های سرمایه گذاری در عمان را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

1 . فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری عمان:

با توجه به اینکه عمان دارای گنجینه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی بسیاری است، صنعت گردشگری یکی از پتانسیل‌های عظیم جذب سرمایه‌گذار و کسب درآمد است که عمان به‌سرعت در حال گسترش آن است.

کشور عمان دارای پنج مجموعه میراث جهانی یونسکو است. سیستم‌های آبیاری افلج، شهر باستانی قلهات، سایت‌های باستانی بت، الخطم، و العین، قلعه بهلا و سرزمین کندر، پنج سایت میراث جهانی یونسکو در عمان است.

برای کسانی است که می‌خواهند فرهنگ سنتی اصیل عربی را تجربه کنند و همچنین از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متنوع بهره‌مند شوند، عمان یک انتخاب بسیار مناسب است. تخمین زده‌شده که سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی عمان در سال 2018 تنها حدود 2.9 درصد بوده است. رقمی که نسبت به سال 2016 تا حد زیادی تغییر نکرده است.

برای اینکه گردشگری به‌طور معناداری به اقتصاد عمان کمک کند، باید حداقل 10 تا 15 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل دهد؛ در این راستا این کشور باید به‌طور قابل‌توجهی سرمایه‌گذاری در این بخش را افزایش دهد.

با توجه به منابع محدود دولت عمان، دستیابی به این هدف مستلزم آن است که عمان از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و طرح‌های مشارکت عمومی و خصوصی برای تامین مالی توسعه صنعت گردشگری خود استفاده کند. این مورد پتانسیل بالا و بازار دست‌نخورده گردشگری در عمان را نشان می‌دهد.

دیگر نقاط گردشگری عمان شامل راس الحد، شهر آبی،تفریحات السلام، تفریحات السیفه، تفریحات الشناص، مرکز کنفرانس‌ها، باشگاه گلف مسقط، تفریحات راس الحمرا، اقامت در محله الموج و رستوران‌های متنوع است.

2 . فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های فناوری در عمان:

کشورهای عربی خاورمیانه به‌ویژه عمان، فرصت استثنایی سرمایه‌گذاری را در جهت ایجاد و بهره‌برداری از استارت‌آپ مبتنی بر فناوری در اختیار شرکت‌های فعال حوزه فناوری قرار می‌دهند. به‌عنوان مثال راه‌اندازی حمل و نقل مبتنی بر فناوری مانند تحویل غذا، فروشگاه‌های مواد غذایی، اپلیکیشن موبایل، خدمات تاکسی، محصولات تناسب‌ اندام، تجارت الکترونیک و موارد دیگر ازجمله سودآورترین حوزه‌های سرمایه گذاری در عمان به شمار می‌روند.

3 . فرصت سرمایه‌ گذاری شرکت‌های تبلیغاتی در عمان:

عمان که به خاطر مهمانی‌های مجلل، رویدادهای مرتبط با افراد مشهور، جشن‌های بزرگ عمومی و خصوصی، رویدادهای ورزشی و بسیاری موارد مشابه دیگر مشهور است، فرصت بسیار عالی سرمایه‌گذاری را در اختیار شرکت‌های تبلیغاتی قرار می‌دهد. حاشیه سود در این صنعت در عمان بسیار بالا بوده و شرکت‌های ایرانی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در این حوزه از درآمد و سود بالایی بهره‌مند شوند.

4 . فرصت سرمایه‌ گذاری در حوزه صنایع غذایی در عمان:

اگر به دنبال یک سرمایه‌گذاری زودبازده در عمان هستید، حوزه صنایع غذایی انتخاب بسیار مناسبی است. مواد غذایی به‌عنوان اصلی‌ترین نیاز بشر همواره با تقاضای بالایی همراه است. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در تولید مواد غذایی همیشه به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی سرمایه‌گذاران مطرح بوده است.

کسب‌وکارهای مرتبط با صنایع غذایی طیف وسیعی از حوزه‌ها را شامل می‌شوند. از همین رو یکی از مهم‌ترین حوزه‌های سرمایه گذاری در عمان، سرمایه‌گذاری در حوزه غذایی به‌خصوص تاسیس رستوران و کافه است.

5 . فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های خدماتی در عمان:

پنجمین مورد از فرصت‌های سرمایه گذاری در عمان، سرمایه‌‌گذاری در حوزه شرکت‌های خدماتی است. یک شرکت تعمیر و نگهداری به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تاسیسات خود را تمیز کنند، عیوب الکتریکی و مشکلات لوله‌کشی را برطرف کنند و به‌طورکلی دارایی‌های شرکت را نگهداری کنند. با تعداد روزافزون کسب‌وکارها و فرصت‌های تجاری، یک شرکت خدماتی تعمیر و نگهداری می‌تواند یک ایده تجاری درخشان برای کسب درآمد و سودآوری باشد.

6 . فرصت سرمایه‌گذاری شرکت بازرگانی در عمان:

یک گزینه تجاری پررونق برای شرکت‌های بازرگانی تاسیس فروشگاه کالا در عمان است. این شرکت‌ها می‌توانند محصولات خود را به عمان صادر و یا با واردات کالا از کشورهای دیگر، درآمدزایی نمایند.

شرکت‌های بازرگانی ایرانی می‌توانند از بنادر ارتباطی ایران و عمان مانند بندر چابهار برای ارسال کالا به عمان استفاده نمایند. (در اینجا می‌توانید مقاله سرمایه گذاری در چابهار را مطالعه کنید.)

علاوه موارد ذکر شده، شیلات، صنایع تولیدی، معدن، خدمات پزشکی و همچنین آموزش، ازجمله مهمترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در عمان به شمار می‌روند.

خدمات شرکت بازرگانی GTG در صادرات کالای شما به عمان

شرکت بازرگانی جی تی جی در راستای صادرات کالا به عمان، خدماتی ارائه می‌دهد از جمله:

۱ . شناسایی موانع صادرات کالا به عمان

۲ . پیگیری مطالبات صادرکنندگان از خریداران و طرف‌های تجاری از طریق مراکز داوری و عقد قردادهای بین المللی

۳ . طراحی ساز و کارهای مناسب جهت کمک به صادرکنندگان دارای صلاحیت صادراتی

۴ . ایجاد کنسرسیوم‌های صادراتی با استفاده از پتانسیل همکاری هلدینگ نیتاکو (شرکت بازرگانی جی تی جی زیر مجموعه ای از شرکت‌های این هلدینگ است) با اتاق مشترک جهت حضور موثر در بازار عمان

۵ . پیگیری مشکلات حمل و نقل و لجستیک

۶ . ارائه ساز و کارهای ارزی جهت ترانسفرهای مالی حاصل از صادرات کالا و تعهدات ارزی

آمار واردات کالای عمان

با توجه به آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران در سه ماه نخست سال ۱۴۰۰، و طبق تحقیق بازار صادراتی در عمان، میزان صادرات کالا به عمان به وزن ۵۱۳۶۷۶۳۹۳ کیلوگرم و به ارزش ۱۲۳۴۳۲۰۰۳ دلار از ایران به عمان انجام شده است.

همچنین براساس گزارشات سازمان تجارت جهانی، بیشترین کالاهایی که به عمان وارد شده‌اند به صورت زیر هستند:

  • واردات ماشین آلات، وسایل مکانیکی، راکتورهای هسته‌ای، دیگ‌های بخار و قطعات آن، در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲,۶۲۸,۰۰۸,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات وسایل نقلیه غیر از راه آهن یا تراموا، قطعات و لوازم جانبی آن‌ها در سال ۲۰۲۰ به میزان ۲,۲۵۷,۱۴۱,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آن، دستگاه‌های ضبط صدا و دستگاه‌های پخش کننده تلویزیون که در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱,۴۱۷,۰۸۷,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات آهن و فولاد در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱,۰۷۶,۱۵۷,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی و محصولات تقطیر آن‌ها و مواد قیری در سال ۲۰۲۰ به میزان ۹۱۸,۶۶۳,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات سنگ معدن، سرباره و خاکستر در سال ۲۰۲۰ به میزان ۶۸۱,۲۲۵,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات محصولات لبنی، تخم پرندگان، عسل طبیعی و محصولات خوراکی با منشاء حیوانی در سال۲۰۲۰ به میزان ۵۰۵,۳۶۲,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات مواد شیمیایی آلی در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴۹۴,۱۶۷,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات محصولات پلاستیکی در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴۸۱,۷۵۸,۰۰۰ دلار بوده است.
  • واردات کشتی‌ها، قایق‌ها و سازه‌های شناور در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴۶۱,۰۶۰,۰۰۰ دلار بوده است.

در بخش بعدی مقاله، با توجه به تحقیق بازار صادراتی در عمان، در مورد کشورهای صادر کننده به این کشور اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد.

صادرات کالا به عمان

تحلیل و بررسی مقاصد صادراتی با استفاده از آمارهای جهانی می‌تواند به انتخاب کالا و مقصد صادارتی کمک شایانی کند. طبق آمارهای جهانی از تجارت خارجی کشور عمان، بیشترین کشورها با پتانسیل بالای صادراتی به عمان به ترتیب زیر هستند:

  1. امارات متحده عربی
  2. چین
  3. هند
  4. قطر
  5. عربستان
  6. آمریکا
  7. آلمان
  8. برزیل
  9. ایران
  10. ایتالیا

از چالش‌های همیشگی بازرگانان و تجار ایرانی، اطلاع از کالاهای مناسب صادراتی ایران به دیگر کشورها است. در بخش بعدی مقاله شاهد اطلاعات صادراتی ایران به عمان هستید.

صادرات کالا به عمان

کالاهای صادراتی ایران به عمان  

طبق تحقیق بازار صادراتی در عمان، در بین تمام کشورهای صادرکننده به عمان، ایران نهمین صادر کننده به این کشور است. با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و عمان، نزدیکی ایران و عمان و داشتن مرز آبی مشترک می‌توان میزان تجارت خارجی را با عمان افزایش داد و علاوه بر افزایش صادرات غیرنفتی، سهم بیشتری از بازار کشور عمان به دست آورد.

در ادامه مقاله کالاهای ایرانی که بیشترین پتانسیل صادراتی به عمان را دارند بررسی می‌کنیم.

کالاهای ایرانی با بیشترین پتانسیل صادراتی به عمان:

  1. محصولات نیمه ساخته شده از آهن و فولاد
  2. محصولات آهنی اسفنجی
  3. کاشی، سرامیک و موزاییک
  4. ماست
  5. محصولات آهنی بدست آمده از سنگ آهن
  6. سیب تازه
  7. نان و شیرینی‌جات
  8. سیب زمینی تازه
  9. گوسفند زنده
  10. پلی اتیلن
  11. بیسکوییت

راه حل‌های افزایش تجارت ایران با عمان

با توجه به پندمیک کرونا، اتاق مشترک ایران و عمان اقدام به برگزاری اولین نمایشگاه مجازی این دو کشور کرده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک ایران و عمان، در راستای برگزاری « نخستین نمایشگاه اختصاصی مجازی ایران و ‌عمان» رضا بن صالح، رییس اتاق صنعت و تجارت عمان، طی نامه رسمی به رییس اتاق مشترک ایران و عمان، حضور پر رنگ اتاق بازرگانی عمان در برگزاری این رویداد و حمایت همه جانبه به منظور مشارکت چشمگیر شرکت‌های عمانی چه در قالب غرفه‌دار و چه در غالب بازدید کننده بصورت رسمی اعلام داشت. این نمایشگاه در شهریور ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار شد.

مهم‌ترین منطق آزاد تجاری جهت سرمایه گذاری در عمان

دولت عمان با تاکید بر اهمیت تنوع اقتصادی و بزرگ‌نمایی موقعیت استراتژیک این کشور، علاوه بر در نظر گرفتن منافع حاصل از سرمایه‌گذاری خارجی، ایده ایجاد مناطق آزاد در نقاط مختلف کشور را نیز اتخاذ کرده است.

در حال حاضر مهم‌ترین مناطق آزاد عمان عبارت‌اند از:

منطقه آزاد سلاله عمان

این منطقه آزاد در سال 2005 و در بندر صلاله ساخته ‌شده است. در حال حاضر اغلب شرکت‌های موجود در این منطقه در حوزه تولید مواد شیمیایی فعالیت دارند.

در بررسی منطقه آزاد صلاله می‌توان گفت این بندر امکان دسترسی مستقیم به کشورهای مختلف جهان را فراهم‌ می‌کند؛ به‌گونه‌ای که بندر صلاله امروزه یک مرکز بزرگ حمل‌ونقل منطقه‌ای و جهانی است. این بندر بعد از شهر دبی در کشور امارات، از نظر وسعت در رتبه دوم قرار دارد.

در حال حاضر سه مورد از بزرگ‌ترین خطوط کشتیرانی جهان به بندر صلاله می‌رسند که این بندر را به کشورهای مختلف جهان در اروپا، آفریقا، آمریکا و آسیا  متصل می‌کند. درنتیجه، زمان حمل و نقل واردات و صادرات به‌طور متوسط 30 تا 40 درصد کمتر از سایر مناطق آزاد است.

همچنین بندر صلاله یکی از مقرون‌ به‌صرفه‌ترین مناطق آزاد کشور عمان از نظر هزینه نیروی کار، آب، برق، تاسیسات و زیرساخت‌های موردنیاز کسب‌وکارها است. مهمترین مزایای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد صلاله، وجود معافیت 30 ساله از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی است.

منطقه آزاد صحار عمان

منطقه آزاد صحار بزرگ‌ترین بندر و مجتمع صنعتی عمان است که روزانه تقریبا 60 میلیون تن بار را جابجا می‌کند.

این بندر برای سرمایه‌گذاری در طیف وسیعی از حوزه‌های صنعتی ازجمله صنعت فولاد، نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع و مواد معدنی، سرامیک و مواد غذایی مناسب است.

بندر صحار به دلیل ارتباط با بندر چابهار برای سرمایه‌گذاران ایرانی بسیار حائز اهمیت است.

منطقه آزاد مازونا عمان

منطقه آزاد مازونا یکی از قدیمی‌ترین مناطق آزاد عمان است که فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری را برای مشاغل مختلف فراهم می‌کند.

ازجمله فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه می‌‎توان به فرصت‌های بخش بازرگانی شامل انبارداری و تجارت کالا، خودرو، قطعات‌یدکی، میوه‌جات و سبزیجات، تجهیزات ماشین‌آلات بخش صنعتی سبک، مواد غذایی، پلاستیک، پوشاک، خدمات حمل‌ونقل، رستوران‌ها، توزیع و ترخیص اشاره کرد.

 علاوه بر صلاله، صحار و مازونا، منطقه آزاد مسندم و منطقه ویژه اقتصادی دقم نیز ازجمله مهمترین مناطق آزاد عمان به شمار می‌روند. 

6 مزیت سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد عمان

برخی از مزایایی که می‌توانید با راه‌اندازی شرکت در مناطق آزاد عمان از آن‌ها بهره‌مند شوید عبارت‌اند از:

1 . امکان ارتباط جهانی

2 .  100% مالکیت برای شرکت‌های خارجی

3 . بدون مالیات اولیه برای حدود 30 سال

4 .  بدون نیاز به حداقل سرمایه

5 . بدون مالیات بر درآمد شخصی

6 . امکان کار بدون ویزا یا مجوز کار برای اتباع برخی کشورها مانند یمن

نتیجه گیری

واحد پول عمان از ارزش بالایی برخوردار است؛ همچنین اقتصاد و موقعیت جغرافیایی این کشور موجب شده که عمان به یک مقصد صادراتی مناسب تبدیل شود. نزدیک بودن ایران با این کشور یک امتیاز مثبت برای بازرگانان و تجار ایرانی محسوب می‌شود. با انجام بازاریابی صادراتی در عمان می‌توانید کالاهای مورد نیاز کشور عمان را شناسایی کنید و به تامین و صادرات آن‌ها اقدام نمایید. تحقیق بازار صادراتی در کشور عمان را به شرکت بازرگانی جی تی جی بسپارید. GTG کلیه امور را در سریع‌ترین زمان انجام داده و نتیجه دلخواه شما را ارائه می‌دهد.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

Comments (1)

حسین شاهچراغی

سلام وقت بخیر ،ببخشیدشمابزرگواران چه راهکاری میتوانیدبمابدهیدجهت صادرات به عمان ،بماکمک کنید،09177170163

یک نظر بگذارید

مشاوره رایگان