تهران، فرشته، خیابان مریم غربی ساختمان کوئین سنتر طبقه اول واحد 106

بهترین کالاها برای واردات از ترکیه

در بررسی فرصت ‌های واردات از ترکیه توجه به وضعیت اقتصادی فعلی این کشور بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر اقتصاد کشور ترکیه با بحران روبرو شده است. در آذر 1400 پول این کشور نسبت به اول سال 2021 حدود 50 درصد از ارزش خودش را از دست داده است به طوری که در حال حاضر هر دلار معادل 13.5 لیر ترکیه است. در واقع اقتصاد ترکیه یک وضعیت بحرانی را تجربه می‌کند و به دلیل مسائل سیاسی، در مراودات خود با برخی از کشور‌ها دچار مشکل شده است. به همین دلیل و با توجه به روابط تجاری و سیاسی بسیار خوبی که این کشور با جمهوری اسلامی ایران دارد، می توان از این پتانسیل جهت توسعه تجارت و واردات از ترکیه استفاده نمود. فرصت ‌های تجارت با ترکیه در حوزه‌های مختلفی تقسیم‌ بندی می‌شود. موقعیت جغرافیایی بسیار استراتژیک ترکیه و داشتن ارتباط مستقیم با کشورهای آسیایی و اروپایی، پتانسیل فوق‌العاده اقتصادی را در اختیار این کشور قرار داده است. به طوریکه امروزه توسعه سرمایه‌ گذاری و افزایش روابط تجاری بین‌المللی و استفاده از فرصت ‌های تجارت با ترکیه، هدف بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی است.

ترکیه به واسطه وجود جمعیت جوان و پویا، توان تولیدی بالایی دارد و این یکی از دلایلی است که در 15 سال گذشته درآمد صادراتی ترکیه به صورت تصاعدی در حال افزایش است. به همین خاطر بسیاری از تجار و فعالان اقتصادی علاقه زیادی به سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه دارند. اگر شما نیز قصد دارید در عرصه تجارت با کشور ترکیه ورود قدرتمندی داشته باشید، این مقاله می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد فرصت ‌های تجارت با ترکیه، وضعیت فعلی اقتصاد ترکیه، کالاهای وارداتی و صادراتی ترکیه و نکات مهم دیگری در اختیارتان قرار دهد. با ما همراه باشید.

Turkish trade opportunity

اقتصاد ترکیه در یک نگاه

در گام اول بررسی فرصت‌ های تجارت با ترکیه لازم است نگاه‌ کلی به روند اقتصاد این کشور داشته باشیم. عملکرد توسعه اقتصادی و اجتماعی ترکیه از اوایل دهه 2000 بسیار چشمگیر بوده است؛ و منجر به افزایش اشتغال و درآمد شده و ترکیه را به کشوری با درآمد متوسط به بالا تبدیل کرده است.دلیل این روند رو به رشد را می‌توان توسعه روند شهرنشینی، سیاست‌گذاری کلان اقتصادی و مالی، توسعه تجارت جهانی، هماهنگی بسیاری از قوانین و مقررات با استانداردهای اتحادیه اروپا و دسترسی به هر دو منطقه آسیا و اروپا دانست.

هر چند در چند سال گذشته تصویر کلی اقتصاد ترکیه با توجه به افزایش تورم و بیکاری، کاهش سرمایه‌گذاری‌، افزایش آسیب پذیری‌های شرکت‌های خصوصی، اقدامات و اصلاحات سیاسی و تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه، آسیب‌ پذیر و نامشخص به نظر می‌رسید.

طبق آمار رسمی دولت ترکیه اقتصاد ترکیه در سه ماهه دوم سال 2021، 21.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرد و پس از روند آهسته یک سال پیش ناشی از محدودیت های COVID-19، دوباره روند رو به رشدی را تجربه کرده است. طبق این آمار، ترکیه در سه ماهه اول سال جاری سریعتر از همه کشورهای گروه 20 به جز چین رشد اقتصادی داشته است.

در تصدیق روند رو به رشد اقتصاد ترکیه، داده های موسسه ملی آمار ترکیه نشان می‌دهد که ارزش پول ملی این کشور (لیر) نسبت به سه ماهه قبل 0.9 درصد افزایش یافته است. همچنین تولید ناخالص ملی ترکیه نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل 7 درصد افزایش یافته است.

محرک‌های اقتصاد ترکیه

پیش بینی می‌شود در سال جاری میلادی با آرامش تدریجی کرونا در ترکیه، تدابیر قرنطینه داخلی و خارجی و وجود محرک‌های اقتصادی، ترکیه رشد اقتصادی با سرعت بیشتری را تجربه کند که به نوبه خود تقاضای ارتباط تجاری داخلی و خارجی را تقویت می‌کند.همچنین با توجه به نظر برخی از کارشناسان، دولت ترکیه باید به این نکته نیز توجه داشته باشد که خطرات افزایش تورم، ضعف ارز و سیاست‌های خارجی ضعیف ممکن است دوباره این روند صعودی را به سمت نزولی شدن سوق دهد.

تا این قسمت از مقاله شرایط عمومی اقتصاد ترکیه بررسی شده است، اما بزرگترین محرک‌های اقتصاد ترکیه کدام است؟ در زیر دو مورد از برجسته‌ترین محرک‌های تولید ناخالص داخلی که توسط موسسه آمار دولتی این کشور در سال 2020 منتشر شده است، آورده شده‌:

1. بازار داخلی ترکیه

مصارف داخلی که حدود دو سوم اقتصاد ترکیه را تشکیل می‌دهد به عنوان یکی از محرک‌های اصلی رشد است. مصارف داخلی در ترکیه نسبت به سال گذشته میلادی 7.5 درصد رشد داشته است که این رشد موجب رونق بازار داخلی این کشور شده است.

2. افزایش صادرات و کاهش واردات ترکیه

حجم اقتصاد ترکیه در سال‌های اخیر، رشد 3.3 درصدی در حوزه صادرات و کاهش 1.1 درصدی در میزان واردات سالیانه داشته است. به عنوان مثال صادرات این کشور در سه ماهه اول از 717 میلیارد دلار سال گذشته به حدود 729 میلیارد دلار در سال 2021 رسید.

صادرات ترکیه

در بررسی اقتصاد توسعه یافته و فرصت ‌های تجارت با ترکیه، مهم‌ترین نکته بررسی وضعیت صادرات و واردات ترکیه است. نتایج تحقیق بازار صادراتی ترکیه و نگاه تخصصی به آمارهای جهانی واردات و صادرات این کشور نشان می‌دهد، گروه‌های صادراتی زیر بالاترین ارزش ارزی حاصله را در صادرات ترکیه در سال 2020 داشته‌اند.

  1. وسایل نقلیه: 22.1 میلیارد دلار آمریکا (13 درصد از کل صادرات)
  2. وسایل تکنولوژی شامل رایانه و لپتاپ: 16.8 میلیارد دلار
  3. تجهیزات برقی: 9.3 میلیارد دلار
  4. آهن و  فولاد: 8.8 میلیارد دلار
  5. لباس و لوازم مربوطه بافتنی: 8.4 میلیارد دلار
  6. محصولات پلاستیکی: 7 میلیارد دلار
  7. جواهرات و فلزات گران‌بها: 6.7 میلیارد دلار
  8. سایر لباس ها به جز بافتنی: 6.6 میلیارد دلار
  9. مصنوعات آهن و فولاد: 6.4 میلیارد دلار
  10.  انواع میوه و آجیل: 4.8 میلیارد دلار

این 10 دسته‌بندی صادراتی برتر ترکیه کمتر از  سه پنجم (57درصد) از ارزش کل محموله‌های جهانی این کشور را به خود اختصاص داده است.

Turkish exports

واردات ترکیه

جالب است بدانید ترکیه از نظر تنوع در مواد معدنی با وجود منابعی مانند سنگ سمباده، بور، سنگ مرمر، کروم، مس، آهن، منگنز، آلومینیم، نیکل و فسفات در رتبه دهم جهان قرار دارد. با این وجود کمبود منابع و معادن طبیعی و میزان تولید بسیار پایین نسبت به تقاضای موجود در این کشور، سهم بزرگی از واردات این کشور را به واردات حامل‌های انرژی اختصاص داده است.

کشور ترکیه 30 درصد از انرژی مورد نیاز خود را از گاز طبیعی تامین می‌کند. ترکیه در سال گذشته بیش از 92 درصد نیاز کشور به نفت خام و تمامی نیاز کشور به فرآورده‌های نفتی خود را از طریق واردات مستقیم تامین کرده است.

همچنین در دیگر حامل‌های انرژی مانند زغال‌سنگ، گاز طبیعی نیز بیش از 90 درصد نیاز ترکیه از طریق واردات برطرف شد. این موضوع نشان از بازار مناسب حامل‌های سوختی در این کشور دارد.

به طور کلی عمده واردات ترکیه شامل موارد زیر است:

  • سوخت‌های معدنی شامل نفت: 28.9 میلیارد دلار (13.2 درصد از کل واردات)
  • جواهرات و فلزات گرانبها: 26.6 میلیارد دلار (12.1 درصد)
  • ماشین آلات شامل رایانه: 25.2 میلیارد دلار (11.5 درصد)
  • ماشین آلات برقی و تجهیزات آن: 17.1 میلیارد دلار
  • وسایل نقلیه: 15.3 میلیارد دلار
  • آهن و فولاد: 15.1 میلیارد دلار
  • پلاستیک و محصولات پلاستیکی: 11.7 میلیارد دلار
  • مواد شیمیایی آلی: 5.9 میلیارد دلار
  • محصولات صنعت داروسازی: 5 میلیارد دلار
  • دستگاه‌های نوری، فنی، پزشکی: 4.7 میلیارد دلار

مواردی که ذکر شد، بیش از دو سوم (71 درصد) از ارزش کلی واردات این کشور را به خود اختصاص داده است.

اهمیت واردات از ترکیه

روابط تجاری ایران و ترکیه در طول تاریخ از فراز و نشیب بسیاری برخوردار بوده است. با این وجود واردات از ترکیه یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تجارت با ترکیه به شمار می‌رود. طبق آمار جهانی، ایران در سال 2021 در حوزه واردات کالا از ترکیه به رقم 2,771,110 میلیارد دلار دست یافت. این رقم در مقایسه با ارزش 225,291,385 میلیارد دلاری صادرات ترکیه به نقاط مختلف جهان در مدت مشابه، نشان دهنده سهم بسیار ناچیز کشور از واردات کالاهای ترکی است.

با توجه به اهمیت توسعه تجارت با ترکیه در سال‌های اخیر واردات از ترکیه شاهد رشد چشم‌گیری بوده است. دلایل بسیاری برای توجه به اهمیت و  استفاده از ظرفیت‌های درآمدزایی واردات از ترکیه وجود دارد. اما مهم‌ترین دلایل تمایل تجار به واردات کالا از ترکیه به صورت زیر است:

دلایل 12 گانه مزایای واردات کالا از ترکیه:

1 . وجود مرز مشترک

2 .  کیفیت و محبوبیت کالاهای وارداتی ترکیه

3 . امکان دسترسی به بازار و کالاهای اروپایی و آمریکایی از طریق ترکیه

4 .  سهولت در انجام تشریفات گمرکی با وجود قوانین گمرکی تسهیل کننده

5 .  حمل و نقل آسان و ارزان با وجود مسیرهای زمینی و ریلی

6 . کاهش هزینه‌های وارداتی بین دو کشور و امکان حمل و نقل ارزان

7 . قیمت مناسب کالاهای ترکی نسبت به کالاهای کشورهای اروپایی

8 . کاهش نرخ تعرفه وارداتی با امضاء موافقت ‌نامه‌های دو جانبه

9 . سهولت ثبت شرکت در ترکیه

01 . وجود اتاق بازرگانی ایران و ترکیه

اما مهم‌ترین کالاهای صادراتی ترکیه به ایران چیست؟ کم ریسک‌ترین و پرسودترین کالاها برای واردات از ترکیه کدام است؟ چگونه با بزرگترین تولیدکنندگان ترکیه ارتباط برقرار کنیم؟ بهترین قیمت کالا در ترکیه را چگونه پیدا کنیم؟ بی شک پاسخ به این سوالات نیازمند تجربه و دانش به روز از آخرین وضعیت اقتصاد ترکیه است. اگر شما هم این سوالات یا سوالات مشابه دیگری در خصوص واردات از ترکیه دارید، با شرکت بازرگانی جی تی جی تماس بگیرید.

در واردات از ترکیه به سراغ چه کالاهایی برویم؟

ترکیه یکی از کشورهای پیشتاز در صنعت واردات و صادرات است. همانطور که می‌دانید کشور ترکیه کالاهای زیاد و متنوعی تولید و به کشورهای مختلف جهان صادر می‌کند. کالاهای وارداتی کشور از ترکیه به سرعت به خاطر کیفیت بالا به سرعت به فروش می‌رسند و این موضوع در تجارت با ترکیه نرخ بازگشت سرمایه بسیار خوبی برای تجار و بازرگانان به ارمغان می‌آورد. اما در حال حاضر بهترین و پرطرفدارترین کالای وارداتی ایران از ترکیه شامل چه مواردی است؟ در این قسمت  بررسی ابعاد مختلف تجارت با ترکیه قصد داریم پرسودترین کالاهای وارداتی از کشور ترکیه را به شما معرفی نماییم، همراه ما باشید.

1. قطعات خطوط تولید

2 . تجهیزات برقی و ماشین آلات

3 . مواد عذایی

4 . خشکبار

5 . گندم

6 . محصولات چوبی

7 . محصولات شیمیایی نظیر فسفات کلسیم و آلومینوکلسیک

مراحل واردات کالا از ترکیه

اکنون که با مهم‌ترین کالاهای وارداتی کشور از ترکیه آشنا شدید، بهتر است اطلاعاتی در خصوص مراحل واردات کالا از این کشور در اختیار شما قرار داده شود. در حقیقت سوال اصلی این است که چگونه واردات از ترکیه را انجام دهیم؟

شرکت بازرگانی جی تی جی با ایجاد ارتباط موثر با تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان کالا در کشور ترکیه و توسعه مراودات تجاری با بازرگانان این کشور، به خوبی نیازها، فرصت‌ها و چالش‌های واردات کالا از ترکیه را شناسایی کرده است. بازرگانی جی تی جی با در نظر گرفتن حوزه فعالیت متقاضیان بهترین راه را برای  وارداتی امن و سودآور در اختیار شما قرار می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبحث گسترده تجارت با ترکیه با کارشناسان جی تی جی تماس بگیرید.

پیش از این و به صورت کامل در مقاله واردات کالا در خصوص مراحل عمومی و کلی واردات کالا، اطلاعاتی را به شما ارایه نموده‌ایم. در این قسمت چند گام مهم‌ در خصوص واردات کالا از ترکیه را به شما معرفی می‌کنیم.

1 . انتخاب محصول وارداتی مورد نظر

2 . ایجاد ارتباط با تولیدکنندگان، فروشندگان و تامین‌کنندگان برتر کالای مورد نظر

3 . عقد قرارداد تجارت بین الملل

4 . اخذ مجوزات رسمی واردات

5 . حمل و نقل کالا

6 . تشریفات گمرکی و ترخیص کالا

کافیست با  شرکت بازرگانی GTG تماس بگیرید، ما در تمامی این مراحل تجارت با ترکیه همراه شما خواهیم بود.

فرصت ‌های تجارت با ترکیه

فرصت ‌های تجارت با ترکیه محدود به عرصه صادرات و واردات کالا نمی‌شود بلکه زمینه درآمدزایی‌های کلان از ایجاد تجارت بین‌المللی با این کشور بسیار گسترده‌تر است. شما می‌توانید با سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه نیز به کسب درآمد اقدام نمایید.

بهترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای اتباع خارجی در ترکیه که بازدهی بالایی را ارائه می‌دهد و به عنوان سودآورترین سرمایه‌گذاری در ترکیه شناخته می‌شود عبارتند از:

  • بخش املاک ترکیه
  • فناوری اطلاعات و فناوری
  • بورس اوراق بهادار استانبول (BİST)
  • فارکس یا بازار تبادل ارز
  • نساجی و پوشاک
  • انرژی و منابع طبیعی
  • محیط زیست و بازیافت
  • بخش سلامت
  • حوزه گردشگری
  • سرمایه‌گذاری در حوزه طلا یا نقره

نتیجه گیری

با بررسی تجارت داخلی و بین‌المللی ترکیه و تحقیق بازار صادرات و واردات ترکیه این موضوع مشخص خواهد شد که آلمان، ایتالیا و کشورهای حوزه بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و کشورهای حوزه آمریکای شمالی و جنوبی، آفریقا، امارات متحده عربی و عراق، بزرگترین کشورهای واردکننده از ترکیه هستند. در مقابل بیشترین حجم صادرات به ترکیه نیز  از کشورهای چین، آلمان، روسیه، ایتالیا و ایالات متحده آمریکا است. شرکت بازرگانی جی تی جی با در اختیار داشتن کارشناسان مجرب در حوزه تحقیق بازار صادراتی، آماده همکاری با کلیه شرکت‌ها و سازمان‌ها است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات قابل ارائه شرکت و دریافت مشاوره تخصصی تجارت بین‌المللی به خصوص در زمینه فرصت‌ های تجارت با ترکیه، با کارشناسان شرکت بازرگانی GTG تماس بگیرید.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

یک نظر بگذارید

مشاوره رایگان