تهران، فرشته، خیابان مریم غربی ساختمان کوئین سنتر طبقه اول واحد 106

مراحل دریافت کارت بازرگانی

کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟ نحوه گرفتن کارت بازرگانی به چه صورت است؟ شرایط گرفتن کارت بازرگانی چیست؟ این‌ها سوالاتی هستند که در ذهن افراد علاقه‌مند به بازرگانی شکل می‌گیرد. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن کارت بازرگانی، مجاز به فعالیت در حوزه تجارت بین‌الملل می‌شوند. در حقیقت این کارت مجوز فعالیت در عرصه صادرات و واردات کالا است. بر همین اساس و مطابق قوانین و آئین‌نامه‌ گمرک جمهوری اسلامی ایران، اخذ کارت بازرگانی جهت واردات و صادرات کالا در اولویت قرار دارد.

بازرگانی هم مانند هر حوزه دیگری نیاز به اخذ مجوزهای خاص دارد. لازم است افرادی که قصد صادرات و واردات دارند، کارت بازرگانی دریافت کنند. همچنین باید علاوه بر کسب اطلاعات درباره شرایط گرفتن کارت بازرگانی، در مورد مسائل پیرامون آن هم اطلاعات لازم را داشته باشند. برای مثال مواردی مانند کارت بازرگانی موقت، فرم دال و تمدید کارت بازرگانی هوشمند در بازرگانی اهمیت بسیار زیادی دارند.

تجار، بازرگانان و کلیه فعالان حوزه تجارت بین‌الملل، برای ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا، واردات، صادرات و کلیه مراحل تجارت، نیازمند داشتن کارت بازرگانی هستند. بنابراین فقط بازرگانانی که دارای این کارت هستند مجوز ورود و صدور کالا را دارند. بهتر است بدانید وزارت صنعت، معدن و تجارت نهاد صادرکننده کارت بازرگانی است. این کارت به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر می‌گردد. مراحل اخذ کارت حقوقی نسبت به مورد حقیقی کمی پیچیده‌تر است. این دو کارت به جز موارد مربوط به کالاهای خاص، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در ادامه مقاله نحوه اخذ، نکات، مزایا، نحوه تمدید و برخی اطلاعات دیگر از کارت بازرگانی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. همراه ما باشید.

سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند 

از پروژه‌های موفق در حوزه بازرگانی و تجارت، می‌توان به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند اشاره کرد. این سامانه با توافق میان وزارت صنعت – معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و اتاق تعاون مرکزی به رسمیت شناخته و به بهره برداری رسید. این سامانه با هدف، تسهیل امور مربوط به کارت بازرگانی و ارائه خدمات مربوط به این حوزه به بازرگانان و تجار ایجاد شده است.

در سال‌های اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام می‌شود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند انجام می‌گردد.

 

در سال‌های اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام می‌شود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی انجام می‌گردد.

 

بنابراین هنگام تمدید کارت و یا صدور آن باید به آدرس ntsw.ir مراجعه کرده و ثبت نام نمایید.

 

جهت ورود به سامانه جامع تجارت می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

 

https://www.ntsw.ir/

 

جهت ورود به سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

 

https://cscs.chambertrust.ir/

 

همچنین راهبران می‌توانند از لینک زیر به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند وارد شوند:

 

https://cscs.chambertrust.ir/jsp/loginWithUserPassNew.jsp

اخذ کارت بازرگانی

ثبت‌ نام در اتاق بازرگانی 

جهت ثبت ‌نام در اتاق بازرگانی، توجه به برخی نکات و پیش‌نیاز‌ها الزامی است. در این قسمت مقاله شما را با مهم‌ترین نکات قانونی ثبت نام‌ در اتاق بازرگانی آشنا خواهیم کرد، همراه ما باشید.

ثبت ‌نام در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی 

طبق قانون و آیین ‌نامه عضویت در اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مصوب یکم مهرماه 1374 اشخاص حقیقی و حقوقی جهت عضویت در اتاق بازرگانی باید جهت احراز شرایط زیر مورد بررسی قرار گیرند.

اشخاص حقیقی متقاضی حضور در اتاق بازرگانی باید حداقل 23 سال سن داشته و متقاضیان آقا باید برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت از اختیار داشته باشند. علاوه بر دو مورد بالا ارائه مدارک زیر جهت عضویت در اتاق بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی حقیقی الزامی است:

1 . ارائه مدارک احراز هویت نظیر شناسنامه، کارت ملی و عکس رنگی

2 . ارائه مدارک نظیر مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر و مرتبط، پروانه کسب، سند مالکیت و مجوز تاسیس و بهره برداری و اجاره نامه محل کسب جهت تعیین صحت اشتغال به امور بازرگانی

3 . ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

4 . تکمیل سامانه صمت

5 . تکمیل و امضا تعهد‌نامه‌های اتاق بازرگانی به ویژه تعهدنامه موضوع ماده 2 آیین نامه عضویت در اتاق بازرگانی و فرم الف و دال

6 . ارائه مدارک تایید صلاحیت اخلاقی، تجربی و مالی توسط دو تن از دارندگان کارت عضویت اتاق بازرگانی یا دارندگان کارت بازرگانی با سابقه حداقل 3سال و یا تائید 2 نفر از اعضا هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مورد نظر

7 . گواهی ثبت در دفتر تجاری

8 . ارائه شماره حساب بانکی و پرداخت حق عضویت

9 . اخذ طرح جامع مالیاتی و کد اقتصادی شخص متقاضی

10 . داشتن محل کار با ارائه مدارک قانونی و ارائه فرم تائید بازدید محل اعلامی

ثبت نام در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقوقی 

طبق قانون جهت ثبت نام اشخاص حقوقی در اتاق بازرگانی و دریافت کارت حقوقی علاوه بر مدارک بالا،‌ ارائه اسناد و مدارک زیر مورد نیاز است:

1 . مدارک احراز هویت افراد فعال در حوزه بازرگانی، اعضا هیئت‌ مدیره و مدیر عامل

2 . مدارک احراز هویت شرکت شامل تاریخ تاسیس و اعلان مندرج در روزنامه، اساسنامه و آخرین چارت سازمانی شرکت

همچنین لازم به ذکر است که طبق تبصره 1 این آئین نامه اشخاص حقوقی که در شهرستان‌ها دارای شعب هستند می‌توانند برای مدیر شعبه مربوط درخواست عضویت در اتاق شهرستان کنند.

کارت بازرگانی

فرم دال 

طبق آیین‌نامه فرم دال کارت بازرگانی تعهدنامه‌ای جهت مبارزه با پول‌شویی است. درواقع طبق این فرم افراد و شرکت‌ها متعهد می‌شوند که بر اساس شرایط و ضوابط گفته شده عمل نمایند.

جهت دریافت فرم دال، اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی باید وارد سایت ثبت نام کارت بازرگانی شوند و در قسمت ثبت نام بر روی گزینه فرم تعهد و گواهی امضا کلیک، فرم را تکمیل و در سایت آپلود نمایند.

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی 

اکنون‌که با شرایط صدور کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی آشنا شدیم، بهتر است با تفاوت این دو کارت و مزیت‌های هر یک نسبت به دیگری آَشنا شوید. در حقیقت سوال مهم در حین ثبت نام این است که به طور کلی کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چه تفاوتی باهم دارند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که این دو کارت تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و تنها از نظر شرایط و ضوابط ثبت نام و صدور کارت باهم متفاوت هستند.

در واقع کارت بازرگانی حقیقی مختص افرادی است که به‌صورت منفرد در زمینه بازرگانی فعالیت دارند و برای صدور این کارت ارائه مدارک شخصی و مدارک موسسه و شرکتی که در آن کار می‌کند، الزامی است.

درصورتی‌که برای درخواست صدور کارت بازرگانی حقوقی، فردی از طرف یک شرکت یا موسسه نسبت به ثبت نام اقدام می‌نماید. به‌طورکلی می‌توان گفت که در انجام تجارت‌های جهانی نسخه حقوقی این کارت اعتبار بیشتری دارد.

کارت بازرگانی موقت 

کارت موقت ویژه تولیدی‌ها، کارت موقت ویژه صادرات و کارت موقت ویژه واحد‌های غیرتجاری، سه نوع کارت بازرگانی موقت هستند. کارت موقت ویژه تولیدی‌ها همان‌طور که از نام آن مشخص است جهت واردات ماشین آلات و مواد اولیه واحد‌های تولید و واردات کالاهایی است که کارت برای آن‌ها صادر نمی‌شود.

کارت موقت ویژه صادرات برای متقاضیانی است که قصد صادرات با ارزش بسیار پایین رادارند. لازم به ذکر است که کارت موقت بازرگانی تنها یک بار صادر می‌شود و قابل تمدید نیست.

مدارک موردنیاز تقاضای کارت موقت بازرگانی به شرح زیر است:   

1. ارائه درخواست با اطلاعات و آدرس کامل متقاضى                                             

۲. کپى شناسنامه شخص حقيقى و کپى شناسنامه مدیرعامل شرکت (جهت تقاضا کارت موقت اشخاص حقیقی)         

3. فتوکپى آگهی رسمی روزنامه جهت تعیین تاسیس شرکت و معرفی مدیرعامل (جهت تقاضای کارت موقت اشخاص حقوقي)

4.  پرداخت هزینه کارت                                      

5. مدارک کارگاه یا شرکت نظیر پروانه بهره‌بردارى، کارت شناسایی و پروانه تأسيس شرکت

نکات اخذ کارت بازرگانی 

  • کارت بازرگانی به هر دو صورت حقیقی و حقوقی قابلیت دریافت دارد. در واقع یک شخص می‌تواند هم به عنوان مدیر عامل یک شرکت بازرگانی و هم به عنوان یک بازرگان برای گرفتن کارت بازرگانی اقدام کند.

  • هر شخص بیش از یک کارت (حقوقی یا حقیقی) نمی‌­تواند داشته باشد.

    درآمد مشمول مالیات، تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود و داشتن کارت به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی‌گردد.

  • گاهی اوقات شرایط گرفتن کارت بازرگانی به این صورت است که اشخاص بدون داشتن مدرک دیپلم و کارت پایان خدمت هم می‌توانند اقدام کنند.

  • گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی غیر ایرانی به این موضوع بستگی دارد که عمل متقابل کشور متبوع آن‌ها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور چگونه است.

  • اخذ کارت بازرگانی به معنای عضویت در اتاق بازرگانی نیست و عضویت در اتاق بازرگانی هم ملاکی برای صادرات و واردات نیست.

مزایای داشتن کارت 

بازرگانان و تجاری که کارت دارند از مزیت‌های زیر برخوردار هستند:

  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی
  • واردات از مناطق آزاد
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز

تمدید کارت بازرگانی هوشمند

با توجه به راه اندازی سامانه یکپارچه کارت بازرگانی، به‌طورکلی جهت انجام تشریفات تمدید کارت 6 مرحله زیر باید طی شود:

1 . ورود به سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir  و بررسی صلاحیت‌ها

2 . تائید و ارسال پرونده از سازمان صمت به سامانه اتاق بازرگانی

3 . تکمیل و به‌روزرسانی پرونده توسط متقاضی در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی و تکمیل فرم درخواست تمدید

4 . بررسی پرونده در اتاق بازرگانی شهرستان

5 . دریافت پیامک به‌منظور مراجعه حضوری و ارائه مدارک

6 . تمدید کارت بازرگانی هوشمند

مدت زمان تمدید کارت 

مطابق با قوانین فعلی، کارت بازرگانی به مدت یک سال پس از زمان صدور آن اعتبار دارد؛ که با ارائه مدارک لازم می‌­توان آن را تمدید کرد. تمدید این کارت برای نوبت اول و دوم، به مدت یک سال برای هر مرتبه است. پس از سه دوره یک ساله­، تمدید کارت با مدت اعتبار دو یا سه سال است و بعد از پایان ۹ سال، تمدید با مدت زمان حداکثر ۵ سال امکان‌پذیر خواهد بود. 

نکاتی در مورد تمدید کارت 

هنگام تمدید کارت، اگر کارت بازرگانی حقیقی باشد نیاز به گذراندن کلاس‌­های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست. همچنین اگر کارت حقوقی بوده و مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد، همچنان نیاز به طی کردن کلاس و شرکت در آزمون نیست. هنگامی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد. تمدید اعتبار کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است که در ادامه به آن­ها می‌­پردازیم.

 

ممنوعیت افراد برای دریافت کارت 

افرادی که نمی‌­توانند کارت بازرگانی دریافت کنند به شرح زیر هستند:

طبق قوانین، برای برخی از افراد کارت صادر نمی‌شود. این اشخاص به شرح زیر هستند:

  • افرادی که به دلیل ارتکاب جرم، از مراجع قضایی از تمام یا پاره­ای از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند.
  • ورشکستگانی که امور آن‌ها تسویه نشده باشد، ورشکستگان به تقصیر و تقلب.
  • افرادی که به فساد اخلاق و سواستفاده، مشهور باشند.
شرایط اخذ کارت بازرگانی

موارد معافیت کارت بازرگانی 

طبق قوانین، برخی اشخاص برای تجارت نیاز به اخذ کارت ندارند؛ این اشخاص عبارت هستند از:

  • شرکت‌های تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی شاغل در شناورها
  • پیله وران
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور (داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی الزامیست)
  • کالاهایی که ورود و صدور آن‌ها، به تشخیص گمرک برای فروش نیست
  • کالاهای مسافرتی
  • کالاهای هدیه و سوغات که از طرف پست وارد می‌­گردد.

شرایط گرفتن کارت بازرگانی 

بازرگانان بعد از دریافت تایید عضویت در اتاق بازرگانی محل زندگی خود، می‌توانند موسسه خود را در یک دفتر ثبت تجارتی، به ثبت برسانند. همچنین کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیر عامل  شرکت صادر می­‌شود.

انواع کارت بازرگانی

کارت­‌های بازرگانی با توجه به کاربردهایشان به ۵ دسته تقسیم می­شوند:

تجاری 

اکثر کارت­‌های بازرگانی تجاری هستند. از آن­ها برای ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات و واردات کالا استفاده می‌شود.

خدماتی 

معمولا برای افرادی صادر می­‌شود که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی دارند. 

موردی 

فقط برای یک بار ترخیص کالا صادر می­‌شود (حقیقی و حقوقی).

تولیدی و صنعتی

برای افراد حقوقی صادر می­‌شود که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی هستند.

کارت شرکت‌های تعاونی 

مخصوص شرکت‌­های تعاونی است و از اتاق­‌های تعاون دریافت می­‌شود.

سوالات متداول

  1. داشتن کارت بازرگانی چه مزیت‌هایی دارد؟

واردات کالا از مناطق آزاد، عضویت در اتاق بازرگانی، ثبت سفارش و ترخیص کالا، صادرات کالا و امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی

2. چه کسانی برای تجارت به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟

ملوانان ایرانی شاغل در شناورها، پیله وران، شرکت‌های تعاونی مرزنشینان و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور

نتیجه

به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل توصیه می­‌شود پیش از اقدام به اخذ کارت بازرگانی، از مراجع معتبر اطلاعات لازم را کسب کنید و یا از مشاوران و کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید.  برای کسب اطلاع بیشتر درباره امور بازرگانی، با کارشناسان ما در GTG تماس بگیرید.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی – حمید قاسمی

کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟ نحوه گرفتن کارت بازرگانی به چه صورت است؟ شرایط گرفتن کارت بازرگانی چیست؟ این‌ها سوالاتی هستند که در ذهن افراد علاقه‌مند به بازرگانی شکل می‌گیرد. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن کارت بازرگانی، مجاز به فعالیت در حوزه تجارت بین‌الملل می‌شوند. در حقیقت این کارت مجوز فعالیت در عرصه صادرات و واردات کالا است. بر همین اساس و مطابق قوانین و آئین‌نامه‌ گمرک جمهوری اسلامی ایران، اخذ کارت بازرگانی جهت واردات و صادرات کالا در اولویت قرار دارد.

بازرگانی هم مانند هر حوزه دیگری نیاز به اخذ مجوزهای خاص دارد. لازم است افرادی که قصد صادرات و واردات دارند، کارت بازرگانی دریافت کنند. همچنین باید علاوه بر کسب اطلاعات درباره شرایط گرفتن کارت بازرگانی، در مورد مسائل پیرامون آن هم اطلاعات لازم را داشته باشند. برای مثال مواردی مانند کارت بازرگانی موقت، فرم دال و تمدید کارت بازرگانی هوشمند در بازرگانی اهمیت بسیار زیادی دارند.

تجار، بازرگانان و کلیه فعالان حوزه تجارت بین‌الملل، برای ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا، واردات، صادرات و کلیه مراحل تجارت، نیازمند داشتن کارت بازرگانی هستند. بنابراین فقط بازرگانانی که دارای این کارت هستند مجوز ورود و صدور کالا را دارند. بهتر است بدانید وزارت صنعت، معدن و تجارت نهاد صادرکننده کارت بازرگانی است. این کارت به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر می‌گردد. مراحل اخذ کارت حقوقی نسبت به مورد حقیقی کمی پیچیده‌تر است. این دو کارت به جز موارد مربوط به کالاهای خاص، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در ادامه مقاله نحوه اخذ، نکات، مزایا، نحوه تمدید و برخی اطلاعات دیگر از کارت بازرگانی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. همراه ما باشید.

سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند 

از پروژه‌های موفق در حوزه بازرگانی و تجارت، می‌توان به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند اشاره کرد. این سامانه با توافق میان وزارت صنعت – معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و اتاق تعاون مرکزی به رسمیت شناخته و به بهره برداری رسید. این سامانه با هدف، تسهیل امور مربوط به کارت بازرگانی و ارائه خدمات مربوط به این حوزه به بازرگانان و تجار ایجاد شده است.

در سال‌های اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام می‌شود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند انجام می‌گردد.

 

در سال‌های اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام می‌شود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی انجام می‌گردد.

 

بنابراین هنگام تمدید کارت و یا صدور آن باید به آدرس ntsw.ir مراجعه کرده و ثبت نام نمایید.

 

جهت ورود به سامانه جامع تجارت می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

 

https://www.ntsw.ir/

 

جهت ورود به سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

 

https://cscs.chambertrust.ir/

 

همچنین راهبران می‌توانند از لینک زیر به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند وارد شوند:

 

https://cscs.chambertrust.ir/jsp/loginWithUserPassNew.jsp

اخذ کارت بازرگانی

ثبت‌ نام در اتاق بازرگانی 

جهت ثبت ‌نام در اتاق بازرگانی، توجه به برخی نکات و پیش‌نیاز‌ها الزامی است. در این قسمت مقاله شما را با مهم‌ترین نکات قانونی ثبت نام‌ در اتاق بازرگانی آشنا خواهیم کرد، همراه ما باشید.

ثبت ‌نام در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی 

طبق قانون و آیین ‌نامه عضویت در اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مصوب یکم مهرماه 1374 اشخاص حقیقی و حقوقی جهت عضویت در اتاق بازرگانی باید جهت احراز شرایط زیر مورد بررسی قرار گیرند.

اشخاص حقیقی متقاضی حضور در اتاق بازرگانی باید حداقل 23 سال سن داشته و متقاضیان آقا باید برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت از اختیار داشته باشند. علاوه بر دو مورد بالا ارائه مدارک زیر جهت عضویت در اتاق بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی حقیقی الزامی است:

1 . ارائه مدارک احراز هویت نظیر شناسنامه، کارت ملی و عکس رنگی

2 . ارائه مدارک نظیر مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر و مرتبط، پروانه کسب، سند مالکیت و مجوز تاسیس و بهره برداری و اجاره نامه محل کسب جهت تعیین صحت اشتغال به امور بازرگانی

3 . ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

4 . تکمیل سامانه صمت

5 . تکمیل و امضا تعهد‌نامه‌های اتاق بازرگانی به ویژه تعهدنامه موضوع ماده 2 آیین نامه عضویت در اتاق بازرگانی و فرم الف و دال

6 . ارائه مدارک تایید صلاحیت اخلاقی، تجربی و مالی توسط دو تن از دارندگان کارت عضویت اتاق بازرگانی یا دارندگان کارت بازرگانی با سابقه حداقل 3سال و یا تائید 2 نفر از اعضا هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مورد نظر

7 . گواهی ثبت در دفتر تجاری

8 . ارائه شماره حساب بانکی و پرداخت حق عضویت

9 . اخذ طرح جامع مالیاتی و کد اقتصادی شخص متقاضی

10 . داشتن محل کار با ارائه مدارک قانونی و ارائه فرم تائید بازدید محل اعلامی

ثبت نام در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقوقی 

طبق قانون جهت ثبت نام اشخاص حقوقی در اتاق بازرگانی و دریافت کارت حقوقی علاوه بر مدارک بالا،‌ ارائه اسناد و مدارک زیر مورد نیاز است:

1 . مدارک احراز هویت افراد فعال در حوزه بازرگانی، اعضا هیئت‌ مدیره و مدیر عامل

2 . مدارک احراز هویت شرکت شامل تاریخ تاسیس و اعلان مندرج در روزنامه، اساسنامه و آخرین چارت سازمانی شرکت

همچنین لازم به ذکر است که طبق تبصره 1 این آئین نامه اشخاص حقوقی که در شهرستان‌ها دارای شعب هستند می‌توانند برای مدیر شعبه مربوط درخواست عضویت در اتاق شهرستان کنند.

کارت بازرگانی

فرم دال 

طبق آیین‌نامه فرم دال کارت بازرگانی تعهدنامه‌ای جهت مبارزه با پول‌شویی است. درواقع طبق این فرم افراد و شرکت‌ها متعهد می‌شوند که بر اساس شرایط و ضوابط گفته شده عمل نمایند.

جهت دریافت فرم دال، اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی باید وارد سایت ثبت نام کارت بازرگانی شوند و در قسمت ثبت نام بر روی گزینه فرم تعهد و گواهی امضا کلیک، فرم را تکمیل و در سایت آپلود نمایند.

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی 

اکنون‌که با شرایط صدور کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی آشنا شدیم، بهتر است با تفاوت این دو کارت و مزیت‌های هر یک نسبت به دیگری آَشنا شوید. در حقیقت سوال مهم در حین ثبت نام این است که به طور کلی کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چه تفاوتی باهم دارند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که این دو کارت تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و تنها از نظر شرایط و ضوابط ثبت نام و صدور کارت باهم متفاوت هستند.

در واقع کارت بازرگانی حقیقی مختص افرادی است که به‌صورت منفرد در زمینه بازرگانی فعالیت دارند و برای صدور این کارت ارائه مدارک شخصی و مدارک موسسه و شرکتی که در آن کار می‌کند، الزامی است.

درصورتی‌که برای درخواست صدور کارت بازرگانی حقوقی، فردی از طرف یک شرکت یا موسسه نسبت به ثبت نام اقدام می‌نماید. به‌طورکلی می‌توان گفت که در انجام تجارت‌های جهانی نسخه حقوقی این کارت اعتبار بیشتری دارد.

کارت بازرگانی موقت 

کارت موقت ویژه تولیدی‌ها، کارت موقت ویژه صادرات و کارت موقت ویژه واحد‌های غیرتجاری، سه نوع کارت بازرگانی موقت هستند. کارت موقت ویژه تولیدی‌ها همان‌طور که از نام آن مشخص است جهت واردات ماشین آلات و مواد اولیه واحد‌های تولید و واردات کالاهایی است که کارت برای آن‌ها صادر نمی‌شود.

کارت موقت ویژه صادرات برای متقاضیانی است که قصد صادرات با ارزش بسیار پایین رادارند. لازم به ذکر است که کارت موقت بازرگانی تنها یک بار صادر می‌شود و قابل تمدید نیست.

مدارک موردنیاز تقاضای کارت موقت بازرگانی به شرح زیر است:   

1. ارائه درخواست با اطلاعات و آدرس کامل متقاضى                                             

۲. کپى شناسنامه شخص حقيقى و کپى شناسنامه مدیرعامل شرکت (جهت تقاضا کارت موقت اشخاص حقیقی)         

3. فتوکپى آگهی رسمی روزنامه جهت تعیین تاسیس شرکت و معرفی مدیرعامل (جهت تقاضای کارت موقت اشخاص حقوقي)

4.  پرداخت هزینه کارت                                      

5. مدارک کارگاه یا شرکت نظیر پروانه بهره‌بردارى، کارت شناسایی و پروانه تأسيس شرکت

نکات اخذ کارت بازرگانی 

  • کارت بازرگانی به هر دو صورت حقیقی و حقوقی قابلیت دریافت دارد. در واقع یک شخص می‌تواند هم به عنوان مدیر عامل یک شرکت بازرگانی و هم به عنوان یک بازرگان برای گرفتن کارت بازرگانی اقدام کند.

  • هر شخص بیش از یک کارت (حقوقی یا حقیقی) نمی‌­تواند داشته باشد.

    درآمد مشمول مالیات، تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود و داشتن کارت به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی‌گردد.

  • گاهی اوقات شرایط گرفتن کارت بازرگانی به این صورت است که اشخاص بدون داشتن مدرک دیپلم و کارت پایان خدمت هم می‌توانند اقدام کنند.

  • گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی غیر ایرانی به این موضوع بستگی دارد که عمل متقابل کشور متبوع آن‌ها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور چگونه است.

  • اخذ کارت بازرگانی به معنای عضویت در اتاق بازرگانی نیست و عضویت در اتاق بازرگانی هم ملاکی برای صادرات و واردات نیست.

مزایای داشتن کارت 

بازرگانان و تجاری که کارت دارند از مزیت‌های زیر برخوردار هستند:

  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی
  • واردات از مناطق آزاد
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز

تمدید کارت بازرگانی هوشمند

با توجه به راه اندازی سامانه یکپارچه کارت بازرگانی، به‌طورکلی جهت انجام تشریفات تمدید کارت 6 مرحله زیر باید طی شود:

1 . ورود به سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir  و بررسی صلاحیت‌ها

2 . تائید و ارسال پرونده از سازمان صمت به سامانه اتاق بازرگانی

3 . تکمیل و به‌روزرسانی پرونده توسط متقاضی در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی و تکمیل فرم درخواست تمدید

4 . بررسی پرونده در اتاق بازرگانی شهرستان

5 . دریافت پیامک به‌منظور مراجعه حضوری و ارائه مدارک

6 . تمدید کارت بازرگانی هوشمند

مدت زمان تمدید کارت 

مطابق با قوانین فعلی، کارت بازرگانی به مدت یک سال پس از زمان صدور آن اعتبار دارد؛ که با ارائه مدارک لازم می‌­توان آن را تمدید کرد. تمدید این کارت برای نوبت اول و دوم، به مدت یک سال برای هر مرتبه است. پس از سه دوره یک ساله­، تمدید کارت با مدت اعتبار دو یا سه سال است و بعد از پایان ۹ سال، تمدید با مدت زمان حداکثر ۵ سال امکان‌پذیر خواهد بود. 

نکاتی در مورد تمدید کارت 

هنگام تمدید کارت، اگر کارت بازرگانی حقیقی باشد نیاز به گذراندن کلاس‌­های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست. همچنین اگر کارت حقوقی بوده و مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد، همچنان نیاز به طی کردن کلاس و شرکت در آزمون نیست. هنگامی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد. تمدید اعتبار کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است که در ادامه به آن­ها می‌­پردازیم.

 

ممنوعیت افراد برای دریافت کارت 

افرادی که نمی‌­توانند کارت بازرگانی دریافت کنند به شرح زیر هستند:

طبق قوانین، برای برخی از افراد کارت صادر نمی‌شود. این اشخاص به شرح زیر هستند:

  • افرادی که به دلیل ارتکاب جرم، از مراجع قضایی از تمام یا پاره­ای از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند.
  • ورشکستگانی که امور آن‌ها تسویه نشده باشد، ورشکستگان به تقصیر و تقلب.
  • افرادی که به فساد اخلاق و سواستفاده، مشهور باشند.
شرایط اخذ کارت بازرگانی

موارد معافیت کارت بازرگانی 

طبق قوانین، برخی اشخاص برای تجارت نیاز به اخذ کارت ندارند؛ این اشخاص عبارت هستند از:

  • شرکت‌های تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی شاغل در شناورها
  • پیله وران
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور (داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی الزامیست)
  • کالاهایی که ورود و صدور آن‌ها، به تشخیص گمرک برای فروش نیست
  • کالاهای مسافرتی
  • کالاهای هدیه و سوغات که از طرف پست وارد می‌­گردد.

شرایط گرفتن کارت بازرگانی 

بازرگانان بعد از دریافت تایید عضویت در اتاق بازرگانی محل زندگی خود، می‌توانند موسسه خود را در یک دفتر ثبت تجارتی، به ثبت برسانند. همچنین کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیر عامل  شرکت صادر می­‌شود.

انواع کارت بازرگانی

کارت­‌های بازرگانی با توجه به کاربردهایشان به ۵ دسته تقسیم می­شوند:

تجاری 

اکثر کارت­‌های بازرگانی تجاری هستند. از آن­ها برای ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات و واردات کالا استفاده می‌شود.

خدماتی 

معمولا برای افرادی صادر می­‌شود که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی دارند. 

موردی 

فقط برای یک بار ترخیص کالا صادر می­‌شود (حقیقی و حقوقی).

تولیدی و صنعتی

برای افراد حقوقی صادر می­‌شود که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی هستند.

کارت شرکت‌های تعاونی 

مخصوص شرکت‌­های تعاونی است و از اتاق­‌های تعاون دریافت می­‌شود.

سوالات متداول

  1. داشتن کارت بازرگانی چه مزیت‌هایی دارد؟

واردات کالا از مناطق آزاد، عضویت در اتاق بازرگانی، ثبت سفارش و ترخیص کالا، صادرات کالا و امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی

2. چه کسانی برای تجارت به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟

ملوانان ایرانی شاغل در شناورها، پیله وران، شرکت‌های تعاونی مرزنشینان و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور

نتیجه

به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل توصیه می­‌شود پیش از اقدام به اخذ کارت بازرگانی، از مراجع معتبر اطلاعات لازم را کسب کنید و یا از مشاوران و کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید.  برای کسب اطلاع بیشتر درباره امور بازرگانی، با کارشناسان ما در GTG تماس بگیرید.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی – حمید قاسمی

یک نظر بگذارید

مشاوره رایگان