تهران، فرشته، خیابان مریم غربی ساختمان کوئین سنتر طبقه اول واحد 106

صادرات به کرواسی

صادرات کالا به کرواسی

کشورهای اروپایی به ویژه اعضاء اتحادیه اروپا یکی از محبوب‌ترین مقاصد صادراتی برای جمهوری اسلامی ایران است. یکی از این کشورها کرواسی (Croatia) است. اما قبل از این که صادرات به کرواسی را آغاز کنید، لازم است در مورد ویژگی‌های استراتژیک، میزان تولید ملی، ارزش صادرات و واردات و تحقیق بازار صادراتی یا بازاریابی صادراتی کرواسی اطلاعاتی کسب کنید. این مقاله اطلاعات بسیار مفیدی در مورد صادرات به کرواسی در اختیار شما قرار می‌دهد.

روابط جمهوری اسلامی ایران و کرواسی جهت توسعه صادرات ایران به کرواسی بسیار حائز اهمیت است. آیا می‌دانید مهم‌ترین صادرات ایران به کرواسی چیست؟ چند درصد از میزان تجارت ایران و کرواسی به صادرات ایران به کرواسی اختصاص دارد؟ به همین دلیل تحقیق بازار صادراتی کرواسی تاثیر بسزایی در افزایش دانش تضمین صادرات موفق به این کشور خواهد داشت. اهمیت صادرات ایران به کرواسی زمانی بیش از پیش مشخص می‌شود که کرواسی با موقعیت مناسب خود می‌تواند دریچه‌ای به بازار کشورهای دیگر نظیر اسلوونی و صربستان باشد.

کرواسی از نگاه نزدیک

کرواسی کجاست

قبل از بررسی اهمیت صادرات ایران به کرواسی بهتر است با این کشور بیشتر آشنا شویم. کشور کرواسی (Croatia) یا به نام دقیق‌تر جمهوری کرواسی (به تلفظ محلی Republika Hrvatska) به عنوان یک کشور اروپایی در چهار راه مدیترانه، اروپای مرکزی و منطقه حوزه بالکان قرار دارد. این کشور در واقع در شمال غربی شبه جزیره بالکان قرار دارد و پایتخت آن شهر زاگراب است. این کشور که از سال 2013 عضو اتحادیه اروپا به شمار می‌رود، از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شرق با صربستان، از جنوب با بوسنی و هرزگوین و مونته نگرو و از غرب با ایتالیا مرز دریایی دارد.

لازم است بدانید کشور دموکراتیک کرواسی یک جمهوری پارلمانی است. ساختار حکومت بر اساس تفکیک قوای مقننه، مجریه و قضاییه استوار است. مجلس قوه مقننه را در اختیار دارد و قوه مجریه را نیز کنترل می کند. طبق قانون اساسی این کشور رئیس جمهور، رئیس کشور است. انتخابات ریاست جمهوری کرواسی هر 5 سال یکبار و با شرکت عموم مردم انجام می‌شود. در این کشور نیز مانند جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور منتخب برای دو دوره متوالی امکان شرکت در انتخابات را دارد.

همچنین جالب است بدانید که در این کشور فرماندهی نیروهای مسلح در کنار تعیین سیاست‌های خارجی این کشور بر عهده رئیس جمهور است و تعیین نخست وزیر با تأیید پارلمان و رئیس جمهور انجام می‌شود.

اقتصاد کرواسی در یک نگاه

اقتصاد کرواسی در یک نگاه

جهت تببین اهمیت صادرات ایران به کرواسی لازم است ابتدا اقتصاد کشور کرواسی را مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا بهتر است ابتدا با ارز رسمی این کشور آشنا شویم. ارز رسمی کشور کرواسی کونا است که هر کونا به 100 لیپا تقسیم‌ می‌شود. در حقیقت لیپا مانند ریال یکای پول در کشور کرواسی به شمار می‌رود. همچنین کرون نیز به عنوان پول رایج در کشور کرواسی استفاده می‌شود. در حال حاضر هر 1 کونا معادل 0.15 دلار است.

طبق آمار جهانی میزان صادرات کرواسی در سال 2020 معادل 16,965,387 هزار میلیارد دلار بوده است که با توجه به ارزش واردات 25,986,635 هزار میلیارد دلاری این کشور در این سال تراز تجاری 9,021,248- را در بر داشته است. این موضوع نشان از پتانسیل بالای صادرات کالا به کشور کرواسی است. طبق آمار رسمی تا پایان سال 2020 کشور کرواسی در رتبه 70 بزرگترین صادرکنندگان و 65 بزرگترین واردکنندگان جهان قرار داشته است.

همانطور که می‌دانید کرونا بر اقتصاد جهان تاثیر گذاشته است. کشور کرواسی نیز از این مورد مستثنی نبوده است و با توجه به سهم بزرگ صنعت گردشگری در اقتصاد کرواسی، تاثیر کرونا بر اقتصاد این کشور بسیار زیاد بوده است. اما کارشناسان بانک جهانی بر این باورند که که فعالیت اقتصادی در کرواسی به تدریج از رکود تجربه شده در سال 2020 خارج شده و با نرخ متوسط ​​سالانه 4.5 درصد در دوره 2021 تا 2023 رشد کند.

انتظار می‌رود اجرای استراتژی واکسیناسیون و سایر اقدامات اپیدمیولوژیک در کرواسی و بقیه اروپا همه‌گیری را تحت کنترل درآورد و به کشورها اجازه دهد محدودیت های سفر را لغو کنند. برای کرواسی، این امر منجر به افزایش ورود گردشگران خواهد شد و همراه با احیای شرکای تجاری خود، منجر به رشد قوی در صادرات کالا و خدمات خواهد شد.

بزرگترین کشورهای صادرکننده به کرواسی

در این قسمت به بررسی بزرگترین صادرکنندگان کالا به کرواسی خواهیم پرداخت. لیست 5 کشور صادرکننده به کرواسی که بیش‌ترین ‌ارزش صادراتی را به خود اختصاص داده اند به شرح زیر است:

1 . آلمان با 3,965,285 میلیارد دلار

2 . ایتالیا با 3,187,014 میلیارد دلار

3 . اسلوونی با 2,935,367 میلیارد دلار

4 . مجارستان با 2,021,883 میلیارد دلار

5 . اتریش با 1,714,190 میلیارد دلار

جالب است بدانید طبق آمار جهانی جمهوری اسلامی ایران در سال 2020 میلادی با رقم 2,368 میلیون دلار در رتبه 77 بزرگترین صادرکنندگان به کرواسی قرار دارد.

بزرگترین کشورهای صادرکننده کالا به کرواسی

مهم‌ترین مقاصد صادراتی کرواسی

همانطور که گفته شد، جمهوری کرواسی در سال 2020 میلادی صادراتی به ارزش 25,986,635 میلیارد دلار را تجربه کرده است. اما بزرگترین مقاصد صادراتی کالای کروات‌ها کدام کشورها هستند؟ طبق گزارشات آلمان با  2,167,202میلیارد دلار واردات از کرواسی در زمینه واردات نیز بزرگترین شریک تجاری این کشور به شمار می‌رود.

 پس از آلمان کشور ایتالیا با وارداتی به ارزش 2,119,838 میلیارد دلار دومین واردکننده بزرگ کالای کرواسی است. پس از این دو کشور، اسلوونی، بوسنی و هرزگوین و مجارستان به ترتیب با 1,750,035، 1,455,220 و 1,217,331 میلیارد دلار واردات از کرواسی در رتبه‌های سوم تا پنجم هستند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران تنها مبلغ 5,409 دلار کالا از کشور کرواسی وارد کرده است. اما مهم‌ترین کالاهای وارداتی و صادراتی کرواسی چیست؟ توجه به این موضوع تاثیر مستقیم بر توسعه صادرات ایران به کرواسی خواهد داشت. در ادامه مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

اساسی‌ترین اقلام صادراتی و وارداتی کرواسی

اساسی‌ترین اقلام صادراتی و وارداتی کرواسی کدامند؟

6 دسته کالا که بیشترین میزان صادرات کرواسی را در سال 2020 به خود اختصاص داده‌اند، به شرح زیر است:

. ماشین‌آلات و تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی و قطعات آنها

. سوخت و مواد معدنی

. محصولات دارویی

. چوب و فرآورده‌های چوبی

. خودرو

. مواد غذایی

از طرفی موارد زیر مهم‌ترین واردات کرواسی را تشکیل می‌دهند:

. راکتورهای هسته ای، بویلرها، ماشین آلات و لوازم مکانیکی

. ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آن

. دستگاه‌های صوتی و تصویری

. پلاستیک و اقلام آن

. مصنوعات آهن یا فولاد

نگاهی به تجارت ایران و کرواسی

با بررسی تاریخچه تجارت ایران و کرواسی و طبق آمار جهانی، در سال 2018 میلادی ارزش صادرات ایران به کرواسی حدود 3.66 میلیون دلار و میزان واردات حدود 3.08 میلیون دلار بوده است. در واقع با در نظرگرفتن پتانسیل بازار کرواسی و دسترسی به کشورهای اتحادیه اروپا، اهمیت توسعه و گسترش صادرات ایران به کرواسی بیش از پیش نمایان می‌شود.

در همین راستا محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق ایران بیان کرد: «در سال 1399 ارزش تجارت بین‌الملل میان ایران و کرواسی تنها 8 میلیون دلار بوده است و این دو کشور برای افزایش حجم روابط اقتصادی باید مکانیزم تهاتر را فعال نمایند».

طبق این مکانیزم با توجه به مسلمان بودن اغلب کشورهای حوزه بالکان ایران می‌تواند با تهیه نیاز غذاهای حلال ارزآوری بسیار مناسبی داشته باشد. در واقع صادرات ایران به کرواسی یکی از مهم‌ترین راه‌های دسترسی به بازارهای کشورهای حوزه بالکان نیز به شمار می‌رود.

شرکت بازرگانی جی تی جی

صادرات به کرواسی با شرکت بازرگانی جی تی جی

شرکت بازرگانی جی تی جی با شناسایی و تحقیق بازارهای پر بازده صادراتی سعی دارد شما را با موقعیت‌های سودآور سرمایه‌گذاری بین‌المللی آشنا کند و از این طریق گامی کوچک در راستای رشد و اعطلای اقتصاد کشور بردارد. شرکت بازرگانی جی تی جی با برخورداری از متخصصین و کارشناسان با تجربه خود در تمامی حوزه‌های بازرگانی از جمله، صادرات، واردات، امور گمرکی، بیمه نامه کالا،‌ کنترل کیفی و کلیه قوانین و فرآیندهای صادرات بین‌الملل،‌ آماده خدمت‎‌رسانی به تمامی متقضیان گرامی نظیر بازرگانان، تجار و واحدهای تولیدی است.

شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات در خصوص صادرات به کرواسی و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا با کارشناسان جی تی جی تماس حاصل فرمایید.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

یک نظر بگذارید

مشاوره رایگان